«SangValentí: Claret i la Beni se sumen a les donacions de sang de Col·legis Diocesans»

Els Col·legis Diocesans de València han posat en marxa el primer projecte d’Aprenentatge-Servei que realitzen de manera conjunta, una proposta pedagògica que combina l’aprenentatge dels alumnes amb la prestació d’un servei a la societat, que sota el títol de “Sangvalentí diocesà” tindrà la seua celebració final durant la setmana de Sant Valentí, del 14 al 18 de febrer, amb donacions de sang en els propis centres, en més de 30 localitats.

En el projecte, que ja ha començat a treballar-se en 46 col·legis diocesans, estan implicats 25.000 alumnes, 15.000 famílies i 2.500 treballadors dels centres entre professors i personal d’administració i serveis.

La primera iniciativa institucional ha sigut un concurs de cartells entre els col·legis amb l’objectiu de donar difusió a la recollida de donacions.

Igualment, els alumnes estan treballant el projecte de manera integral en el seu currículum escolar en algunes assignatures com a Religió, Ciències, Música, Plàstica… i, finalment, del 14 al 18 de febrer, es duran a terme les donacions de sang. S’espera una gran resposta, no sols de les comunitats educatives, sinó també dels barris i pobles on estan situats els centres.

A més, aquesta campanya es posa en marxa en un moment en el qual les donacions de sang s’estan veient reduïdes a causa de la pandèmia, entre altres factors, i amb l’experiència d’altres col·legis diocesans que ja van iniciar aquest projecte amb èxit fa diversos anys.

En el que concerneix la ciutat de Xàtiva, tant el Col·legi La Immaculada, com el Claret, s’han sumat amb moltes ganes a aquesta iniciativa i el seu alumnat ja porta unes setmanes treballant en ell. El dia en què es realitzaran les donacions, serà el divendres 18 de febrer, de 9’00 a 13’00 h. en el Claret i de 16’00 a 20’00 h. en la Beni, podent acostar-se a donar sang qualsevol ciutadà de Xàtiva al col·legi que desitge.

El centre de transfusions ja s’ha posat en contacte amb tots dos col·legis per a vetlar perquè les donacions siguen segures i es guarden totes les mesures sanitàries necessàries (lloc de l’extracció adequat, màscares noves, distància, desinfecció…).

Treballant a través de la metodologia ApS es pretén generar en l’alumnat un estil de vida que incorpore destreses i actituds que li permeten actuar en la societat des del principi del bé comú i des de la pedagogia de la proximitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta