Ontinyent ultima el dispositiu especial per al “Bou de les Penyes»

La zona de la base del campanar confrontant al parking del Regall i accés inferior al MAOVA es considerarà part del recorregut i no comptarà amb tanques

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa de “El bou de les penyes”, organitzada per les penyes taurines El Pont Vell i l’Associació Cultural Taurina Bou i Corda, que es celebrarà el proper 29 d’abril, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, aquest matí tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta coordinada per la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; així com representants de les forces i cosos de seguretat, tècnics municipals i representants de les associacions que organitzen aquesta festa (“Bou i Corda” i “Pont Vell”).

Tot i que la normativa vigent estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals tornarà a col·locar més d’una dotzena d’aquestes. Com a novetat, la zona de la base del campanar confrontant al parking del Regall i accés inferior al MAOVA es considerarà part del recorregut i no comptarà amb tanques. Per tant, la permanència en aquest lloc no serà com a espectadors sinó com a participants, i pasarà a regir-se per la normativa general d’estada al recorregut.

El circuit serà el mateix que en el bou de la Purísima: Regall, Plaça Major, Plaça de Baix, Pont Vell, Cantereria fins al llavador i Camí dels Carros fins al corral, sense pujar a la Vila, i estarà tallat al trànsit de vehicles durant tota la jornada. Quant als horaris, hi haurà bou per matí i per la vesprada: el primer bou serà a les 08:30h i el segon a les 09:30h. Per la vesprada hi haurà altres tres bous que començaran a les 16:30h i acabaran sobre les 19:30h. Paralel·lament, l’associació d’hostelers AHVAL organitzarà una vesprada-nit de dj’s al parking del Trinquet de Gomis-Stivals fins les 3 de la matinada.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat, que inclouen aspectes com la prohibició de participar de la festa baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques, o sense haver complit els 16 anys. També es recorda que la festa del bou a Ontinyent és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte. Igualment, es demana la col·laboració ciutadana per mantenir neta la via pública i gaudir de les festes sense incidències.

No hay comentarios

Dejar respuesta