• La Comissió d’Humanització al Naixement i la Lactància organitza cada any este concurs de fotografies que promou la lactància materna
• Han participat més de 60 mares amb les seues respectives fotografies de les quals tres han sigut guardonades
Xàtiva (30.05.24). La Comissió d’Humanització al Naixement i la Lactància de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva (COHUNALA) ha entregat hui els seus els premis del concurs anual de fotografia sobre la lactància materna.
Un total de 62 fotografies han participat en esta edició del concurs que seran exposades durant el lliurament de premis. Les tres fotografies guanyadores passaran a exposar-se de manera permanent a la sala de maternitat i podran formar part dels documents que en la promoció de la lactància materna duga a terme la comissió organitzadora.
En estos premis col·laboren activament les àrees de Servicis Socials i Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva les regidores del qual han acudit a l’acte acompanyades del gerent del departament, Juan Manuel Campos.
En el mateix acte s’ha realitzat un reconeixement a les mares donants de llet materna, que han contribuït enguany a mantindre el banc de llet materna que assortix a aquells nounats que el precisen.
Des de COHUNALA s’ha destacat la importància que té la lactància materna en la creació del vincle i la inclinació per a la futura vida, no sols fisiològica sinó també emocional. A més, s’ha agraït a les mares la seua generositat, ja que ajuden als nounats que, per la seua circumstància, no poden rebre la llet materna de la seua pròpia mare o complementen a esta.
A més, els professionals de l’organització d’este concurs advertixen que el desconeixement dels beneficis de la lactància materna comporta grans riscos per a la salut materna i infantil que són evitables amb la informació necessària i suficient que s’oferix en l’àrea matern infantil dels hospitals del departament.
En este punt cal destacar que la Comissió d’Humanització al Naixement i la Lactància té editada una guia per a mares que no *lactan i una altra per a mares lactants amb tota mena d’informació sobre la lactància materna. A més, inclou informació sobre la donació de llet materna, així com els contactes de col·lectius socials de suport i l’activitat que realitzen a la comarca.
Les guies estan a la disposició de les pacients en versió de paper, si bé des d’enguany i aprofitant les noves tecnologies es podran descarregar en versió digital en els dispositius mòbils per a poder-les consultar sense necessitat de tindre-les en format físic.