Les escoletes infantils de La Costera milloren les seues instal·lacions amb l’ajuda de la Diputació

Les escoletes infantils municipals de huit municipis de la comarca de La Costera podran millorar i condicionar les seues instal·lacions amb les inversions del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals que desenvolupa la Diputació durant els exercicis 2018 i 2019. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, han pogut conèixer el projecte de remodelació d’un d’aquests centres, el de l’Alcúdia de Crespins, durant la visita al municipi en la que han estat acompanyats per l’alcalde del municipi, Pepe Garrigós.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha subratllar durant la visita que «la Costera rebrà prop d’un milió d’euros en inversions per a la millora dels centres educatius públics, no sols els d’infantil i primària, sinó també les escoletes infantils i els centres per a adults, que es beneficien de les ajudes del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals, la qual cosa ens provoca molta satisfacció, perquè en total farem una inversió de 23 milions d’euros en educació, la qual cosa és inèdita a la Diputació de València».

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assenyalat per la seua banda que «amb aquestes actuacions, que realitzem en col·laboració entre els ajuntaments, la Diputació i la Generalitat, estem posant tots els recursos al servei de les persones per tal de millorar el dia a dia del que han de ser els centres educatius valencians». «Nosaltres no som de grans obres o de grans esdeveniments, som d’arreglar el dia a dia de la nostra gent, d’ajudar a que visquen cada dia millor, i això es nota amb aquests canvis i millores als centres educatius», ha subratllat.

La remodelació i millora d’aquesta escoleta infantil comptarà amb una subvenció de 38.000 euros del pla bianual que desenvolupa la Diputació de València per a millorar tots els espais municipals d’educació reglada de les comarques de València. La comarca de La Costera percebrà enguany un total de 304.000 euros per tal de condicionar les escoletes de l’Alcúdia de Crespins, Rotglà i Corberà, Montesa, Barxeta, La Font de la Figuera, Genovés, Moixent i Canals.

El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals: 10,3 milions en dos anys

El nou programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals compta amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros i es desenvoluparà als exercicis 2018 i 2019. Aquest programa inclourà totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la província i aportarà una ajuda de 38.000 euros per cada un dels centres.

El pla desenvoluparà un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians, de les que 169 seran a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults. Durant el 2018 s’invertiran 6,4 milions d’euros que es destinaran als centres infantils, i al 2019 els 3,8 milions d’euros restants s’invertiran als conservatoris i les escoles d’adults.

El repartiment d’aquestes subvencions s’ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

Segons el tipus de centre educatiu, el 63% dels recursos del pla seran per a la millora de les escoletes infantils, el 32,5% per als centres de formació d’adults i el 5 % per als conservatoris municipals.

1 Comentario

  1. No, vosotros no sois de grandes obras, pero os gusta fardar del dineral que os gastáis en ayudar al «pueblo» igual que los peperos. Qué buenos sois los políticos, cuánto dinero invertís en nuestras necesidades, os beso los pies, snif! Por cierto, me dejaríais elegir la lengua vehicular en la enseñanza de mis hijos o eso lo decidís vosotros?

Dejar respuesta