L’Alcúdia de Crespins finalitza les obres de remodelació integral del carrer Cervantes

L’actuació s’ha fet tenint en compte criteris mediambientals, de priorització per als vianants i de millora de la qualitat viària

L’Alcúdia de Crespins.-06.03.2023.- L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ja ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer Cervantes. Una actuació que ha permés la remodelació integral del carrer atenent «a criteris mediambientals, de priorització per als vianants i de millora de la qualitat viària», segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jordi Caparrós.

El projecte dut a terme en dos fases ha estat subvencionat amb 250.000 euros de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica dins de la línia «Actuacions Urbanes». De més de 700 projectes presentats per a accedir a aquestes ajudes sols 70 van ser escollits, entre ells el presentat pel consistori alcudià.

Les obres han tingut com a objectiu transformar aquest cèntric carrer del poble amb criteris mediambientals i convertir-lo en una via «semipeatonal, amb preferència per al vianant i més amable i confortable per a la gent del poble amb la plantació de plantes i arbrat», ha subratllat Caparrós qui també ha destacat que “alhora que hem modernitzat l’estètica del carrer hem millorat les canonades amb connexions noves d’aigües separatives». La remodelació integral s’ha dut a terme amb el vistiplau de les veïnes i veïns, gràcies a les quatre assemblees que hi ha mantes l’Ajuntament amb el veïnat per conéixer les seues propostes.

L’alcalde, Pepe Garrigós, ha expressat la seua satisfacció per aquesta ajuda rebuda així com pel resultat de les obres, ja que com ha destacat «es tractava de millorar els serveis, la seguretat i l’accessibilitat del veïnat i la reducció del calfament global mitjançant la plantació d’arbres».

Finalment, el primer edil ha subratllat que en aquesta modernització del carrer “ja es contemplen els objectius del Pla Urbanístic Municipal” on vol aconseguir-se un municipi amb «un estil de vida lliure i saludable, que millore les condicions de treball, mobilitat interna i desenvolupament personal dels ciutadans mitjançant serveis i equipaments de qualitat».

No hay comentarios

Dejar respuesta