L’ajuda municipal permetrà subvencionar als usuaris de Xàtiva el 50% del cost d’aquest programa
El regidor de Sanitat José Vicente Benavent i el president de l’Institut Valencià Pro-Cor Victor Girbés han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Xàtiva el conveni amb el qual l’Ajuntament subvencionarà a Insvacor amb un import de 4.000 euros per tal de desenvolupar el programa comunitari de Rehabilitació cardíaca Fase III d’aquest any 2020, del que es podran beneficiar els veïns i veïnes de Xàtiva amb aquesta patologia.
Aquesta subvenció anirà destinada a potenciar l’activitat física, així com supervisar la pràctica esportiva sota directrius científiques correctes, adaptant les recomanacions cardiovasculars als casos particulars.
«En sanitat és fonamental fer prevenció, i per això des de l’Ajuntament contactarem amb aquesta institució per tal de col·laborar i donar cobertura als pacients de Xàtiva que hagen tingut una patologia coronària, susceptibles de necessitar un seguiment», ha explicat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.
Insvacor és un institut sense ànim de lucre que es va fundar fa quaranta anys per una sèrie de cardiòlegs i malalts del cor, i que es dedica a fer prevenció i promoció de la salut cardiovascular. Fa sis anys es va obrir al departament de salut Xàtiva-Ontinyent una Unitat de Rehabilitació Cardíaca en Fase III, atès que el president i el vicepresident de la institució exercien a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Aquesta fase és la que té lloc quan el malalt ha superat l’infart i ha estat donat d’alta, reincorporant-se a la rutina diària. El paper de l’Institut Valencià del Cor és la supervisió de l’activitat física d’aquests malalts, amb l’ajuda de fisioterapeutes especialitzats, i que es realitza en instal·lacions que disposen de desfibril·lador i altres eines necessàries per a intervenir en cas de complicació.
«Els ciutadans de Xàtiva es beneficiaran de una reducció del 50% del cost de la rehabilitació gràcies a l’aportació municipal, amb el que tan sols hauran d’afrontar una quota de 15 euros per a participar del programa. Aquest conveni permetrà obrir el programa a un major nombre d’afectats, i no sols han que han sofert un infart de miocardi, sinó a tots aquells que tinguen factors de risc vasculars», ha manifestat el president d’Insvacor Victor Girbés.
La reducció d’aquesta quota es farà sobre un grup ja existent d’uns 15 membres, però amb capacitat per a ampliar el nombre, beneficiant-se més ciutadans de Xàtiva. Per a tal és necessari contactar amb Insvacor a través de la seua pàgina web o del telèfon 626 212 718, indicant la voluntat d’integrar-se en el grup de rehabilitació. L’activitat es desenvolupa en dues hores repartides en dos dies a la setmana i permet crear grups de treball entre les persones que pateixen una mateixa patologia.
«La intenció és que tota aquella persona que haja patit un problema coronari tinga una seguretat i una garantia professional a l’hora de fer exercici, mitjançant la cobertura d’Insvacor amb la col·laboració municipal», ha expressat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent, qui ha recalcat també que «Insvacor no va a ser una alternativa, sinó un complement al cardiòleg de capçalera per a aquell tipus de pacients que volen tindre una activitat que no està portant fins al moment».