L’Ajuntament de Vallada inicia un procés de Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Vallada ha posat en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania decidisca una partida pressupostària del 2024.

El procés comptarà amb tres fases. La primera, de recollida de propostes. Des del 28 d’agost fins al 8 de setembre. Durant aquesta fase, es podran presentar les propostes als espais habilitats: Ajuntament, Serveis Socials i Pavelló Esportiu. Per votar, cal ser major de 16 anys i al fullet es podran escriure fins a dos suggeriments.

La segona fase serà de l’11 al 15 de setembre. En aquesta es valorarà les propostes rebudes. Es constituirà una comissió tècnica que estudiarà la viabilitat de les idees presentades. Els i les tècniques de l’Ajuntament tindran en compte que les iniciatives presentades no excedisquen el límit pressupostari establit (30.000 euros), que afavorisquen el municipi en conjunt, que siguen inclusives amb col·lectius desafavorits, que promoguen la igualtat d’oportunitats i que siguen sostenibles.

Finalment, la tercera fase serà aquella en què es votarà les propostes. Del 18 al 29 de setembre, de nou el poble de Vallada podrà votar fins a dues propostes de les viables seleccionades pels i les tècniques municipals.

La iniciativa ha estat possible gràcies a les subvencions que conjuntament la Generalitat Valenciana i la Diputació de València han concedit al consistori per a municipis i entitats local de la província de València per al foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern.

Estratègia de transparència
De fet, en aquesta mateixa subvenció, a l’ajuntament de Vallada també se li ha concedit una ajuda en matèria de transparència amb què desenvoluparà el projecte “Estratègia de transparència Vallada 2023”.

A través de la cooperativa de treball Ausaes Coop.V., el consistori realitzarà diferents accions en matèria de transparència i bon govern. En primer lloc, elaboració d’un dossier econòmic-financer dinàmic, accessible i innovador, una ferramenta informàtica que mostrarà gràficament i de manera accessible tota la informació vinculada a la rendició de comptes.

La cooperativa també formarà a la plantilla de l’ajuntament en matèria d’informàtica i transparència perquè sàpien com implementar les dades del dossier dinàmic, quina és la seua utilitat i així que l’anterior activitat siga profitosa.

Una altra actuació serà la creació d’un catàleg de serveis actualitzat i interactiu, mitjançant una carta de serveis que hi haurà al web municipal.

Finalment, es realitzaran campanyes de sensibilització a xarxes socials i a peu de carrer amb l’objectiu que les noves implementacions arriben a ser conegudes per la població i coneguen el seu dret d’accés a la informació.

No hay comentarios

Dejar respuesta