La Diputació invertirà 29.000 euros en la CV-580 al seu pas per Navarrés

L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València té previst invertir en els pròxims mesos un total de 29.094 euros a millorar la circulació per als vianants en l’Avinguda Pintor Tarrasó de Navarrés, que coincideix amb el traçat de la CV-580, i en la intersecció d’aquesta amb la carretera CV-560. L’objectiu d’aquesta actuació és millorar la seguretat de la travessia en l’entrada al municipi, mitjançant l’eixamplat de les voreres i la millora de la senyalització tant vertical com horitzontal.

En la localitat de Navarrés es produeix la confluència de la carretera CV-560, que uneix aquest municipi amb Sumacárcer, i la carretera CV-580, que discorre d’Anna a Dos Aguas, creuant la comarca de La Canal de Navarrés. Una intersecció que es produeix en l’entrada al casc urbà i que fa d’aquesta zona un punt especialment sensible per als vianants, que en l’actualitat han de transitar per unes voreres de reduïdes dimensions i amb un paviment irregular, “que la fan perillosa per al trànsit per als vianants”, segons es reflecteix en el projecte. Concretament, en el marge esquerre, la vorera, de 70 metres de longitud, que s’inicia després d’una parcel·la sense pavimentar i discorre fins al carrer València, presenta un ample inferior a 1 metre. I pel que fa al tram de vorera a ampliar en el marge dret, situat entre la intersecció amb la CV-560 i el pas elevat situat en el carrer Buenavista, amb una longitud aproximada de 45 metres, també presenta insuficient amplitud, “fins i tot hi ha un tram on no existeix”, especifiquen els tècnics.

L’objectiu de l’obra projectada és, per tant, demolir les actuals voreres i reconstruir-les, dotant-les d’una amplària mínima d’1,4 metres, de manera que es permeta als vianants transitar còmodament en condicions suficients de seguretat. A més, s’executaran amb paviment de llamborda roja, amb la finalitat de donar continuïtat a les voreres existents en el següent tram de l’avinguda. Paral·lelament, i amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat, la vorada, que tindrà unes mesures de 15×25 centímetres, serà rebaixada en diferents punts del recorregut.

L’actuació es completarà amb la senyalització horitzontal i vertical preceptiva, tals com marques vials i senyals d’advertiment de passos per als vianants, cartells d’adreça i limitadors de velocitat. En aquest punt, el projecte destaca la creació d’un nou pas de vianants al costat de l’inici de la vorera projectada en el marge esquerre, i el pintat d’una mitjana de color roig en la calçada a fi de separar visualment tots dos sentits de la travessia. Finalment, es reposarà el ferm en la zona de la intersecció entre ambdues carreteres. Tal com ha explicat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, l’objectiu de l’àrea que ell mateix dirigeix és millorar la seguretat de totes aquelles vies que depenen directa o indirectament de la Diputació de València. “Açò, en el cas de les travessies, implica realitzar actuacions tendents a millorar la circulació per als vianants i reduir, mitjançant millores com les quals es van a dur a terme a Navarrés, la perillositat derivada de voreres deficients o senyalització insuficient”, ha declarat Seguí, qui ha recordat que els projectes que s’impulsen des de la seua àrea estan procurant prestar sempre “una especial atenció a vianants, ciclistes i usuaris del transport públic”. 1,28 milions per a manteniment en la demarcació de L’Alcúdia

Les carreteres CV-560 i CV-580, ambdues de titularitat provincial, pertanyen a la demarcació de L’Alcudia de Crespins, que abasta les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, La Vall d’Albaida i La Safor. La intervenció plantejada per a la travessia de Navarrés s’inclou en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies de la demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany una mica més d’1,28 milions d’euros. El diputat de Carreteres ha recordat que la Diputació de València inverteix cada any 40 milions d’euros en els més de 1.800 quilòmetres de la seua xarxa viària, dels quals la major part es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades a millorar l’estat de ferms, renovar senyalitzacions, construir rotondes, “actuacions que entre unes altres busquen dotar de major seguretat a la circulació de vehicles i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − diez =