Giner anuncia més vigilància en Fira per a combatre la venda il·legal

També s’instal·laran controls d’alcoholèmia i drogues als accessos a la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia el dispositiu especial per a la Fira d’Agost 2019. A la roda de premsa han estat presents el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner i el Comissari Cap de la Policia Local Antonio Collado. El regidor confia en que el dispositiu especial siga efectiu. Les mesures preventives tindran com objectiu que tot el públic puga gaudir d’una Fira sense incidents i allunyada de qualsevol tipus de violència o discriminació.

Giner ha fet especial esment a la lluita contra la venda il·legal amb «dispositius policials especials que tenen com objectiu eradicar aquesta pràctica davant la demanda per part dels comerciants i veïns de la ciutat que paguen els seus impostos». El regidor ha manifestat que aquest fenomen produeix «una competència deslleial» i per això és fonamental la ajuda ciutadana per tal d’ajudar a suprimir aquesta pràctica.

Giner ha informat que per garantir la seguretat en els més de 100 esdeveniments que es van a celebrar tant en el Reial de la Fira com als llocs més concorreguts de la ciutat, s’implantaran controls d’alcoholèmia i drogues destinats a evitar qualsevol tipus de conducta perillosa o violenta. Una de les grans novetats d’aquest any es la vigilància dels espais mitjançant drons. Aquestos aparells s’utilitzaran com una eina més per controlar la Fira a tots els nivells, com pot ser trànsit o edificis públics, entre d’altres, i sempre dins dels límits de la legislació vigent.

Pel que fa el dispositiu contra la violència de gènere, es manté com l’any passat amb diferents punts violeta disposats per solucionar les incidències el més ràpid possible, també gràcies a la integració de la Policia Local en la xarxa VIOGEN, on els cossos de seguretat treballen de manera conjunta junt a professionals en l’àmbit de la lluita contra la violència masclista.

Per finalitzar, Juan Giner ha comentat que “Xàtiva es una de les ciutats més segures d’Espanya gràcies al treball conjunt que fan els responsables d’activitats en matèria de seguretat, com ho avalen les xifres relacionades amb la delinqüència i l’eficiència dels cossos policials”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 3 =