El plenari aprova el canvi d’ús de les parcel·les del centre de dia i el desdoblament del pavelló

També s’ha aprovat la sol·licitud d’integració del Conservatori de Música Lluís Milan a la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat per unanimitat en el plenari municipal corresponent a aquest mes d’abril la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), amb el canvi d’ús de part de dues parcel·les de dotacionals Educatiu-Cultural a Esportiu-recreativa i Assistencial, respectivament, per a la construcció del futur centre de dia comarcal (al carrer Forn de Vidre) i del desdoblament del pavelló esportiu Francisco Ballester.

El portaveu socialista Ignacio Reig ha manifestat que «completem el procés de modificació del PGOU per a poder licitar amb totes les garanties la construcció d’aquests dos equipaments de serveis públics bàsics, com són el centre de dia i el pavelló esportiu. Esperem que els dos edificis siguen una realitat el més prompte possible i anar completant a poc a poc totes les parcel·les dotacionals amb els equipaments públics previstos».

D’altra banda, també s’ha aprovat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i l’abstenció del Partit Popular, la sol·licitud d’integració del Conservatori Professional de Música “Lluís Milán” en la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, la regidora socialista Reme Sinisterra ha indicat que és un moment propici per a que l’Ajuntament puga sol·licitar la integració del Conservatori de Música Lluís Milan de Xàtiva en la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana, a ser possible, per al curs acadèmic 23/24, dins del projecte de la Generalitat d’incorporar un conservatori per província».

Per la seua part la regidora no adscrita Maria Beltrán ha indicat que «aquesta integració beneficiarà molt a la ciutat» i la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha exposat que «votarem a favor perquè és un servei públic, amb finançament públic, que fins ara estava assumint l’Ajuntament. És una ordenació lògica que tard o prompte havia d’arribar». La portaveu popular Maria José Pla ha defensat l’abstenció explicant que «és una necessitat integrar-lo, però no entenem la falta de transparència en el procés que comença. No van aclarir els nostres dubtes respecte als professors i el procés de regulació, i donada la incertesa ens abstendrem».

El plenari municipal també ha aprovat per unanimitat la moció de suport al 17 de maig, dia mundial contra la lesbofòbia, homofòbia i transfòbia (LGTBIFÒBIA), així com l’encàrrec a la societat pública municipal PROEXA S.A. de la gestió administrativa del mercat de proveïments i dels aparcaments de Plaça de la Bassa i Glorieta José Espejo i el nomenament de membres del Consell Escolar Municipal.

Mocions

Al plenari municipal també s’han tractat dues mocions, presentades pel Partit Popular, una per tal de sol·licitar la no implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana, la qual s’ha aprovat; i altra referent a ajudes de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València als clubs esportius de Xàtiva que no ha eixit endavant.

No hay comentarios

Dejar respuesta