El COR tindrà el seu propi estand en l’Ecofira, que es celebra del 4 al 6 d’octubre a Fira València, la cita internacional clau per a la gestió ambiental eficient
En aquesta fira, el Consorci de Residus presentarà les seues pioneres polítiques de bioresidus i de foment de la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils, la més important del territori valencià
Dilluns 03 d’octubre de 2022.
El Consorci de Residus- V5 (COR), que dona servei a 93 municipis, participa a l’edició d’enguany de l’Ecofira amb un estand propi per a donar a conéixer les seues innovadores iniciatives de prevenció de residus, com el programa de compostatge domèstic en el que ja participen més de 1.000 famílies.
A l’estand de l’Ecofira, els visitants podran entrar dins d’un ecomòbil de la xarxa del Consorci de Residus per descobrir com funcionen i com la ciutadania és recompensada per dipositar correctament amb el programa El Meu Compte Ambiental.
“La participació del COR a l’Ecofira forma part de la nostra política de foment de l’educació ambiental,” ha explicat el president del consorci Vicent Muñoz. “Amb la nostra participació busquem donar a conéixer iniciatives com el Meu Compte Ambiental, que bonifica a la ciutadania més implicada en la bona gestió dels residus amb fins a 27 euros de rebaixa en la seua taxa de residus.”
El Meu Compte Ambiental és una de les iniciatives amb més èxit del Consorci de Residus, i enguany el COR ha duplicat les bonificacions. A través d’una aplicació mòbil o la web del COR, la ciutadania pot identificar-se i registrar les seues bones pràctiques ambientals, com l’ús dels ecoparcs i ecomòbils per a dipositar residus o la participació en el programa de compostatge domèstic. Com a recompensa, reben descomptes en la seua taxa de residus.
L’educador ambiental oferirà als visitants tot tipus d’informació sobre les polítiques sostenibles de bona gestió de residus del COR, on també destaca el pioner programa de compostatge. El Consorci aposta per la reducció dels residus de matèria orgànica amb diverses iniciatives, incloent programes de compostatge domèstic i comunitari. Enguany, el Consorci destina 50.000€ a un programa d’ajudes per a establir illes de compostatge locals i fomentar així el compostatge comunitari, donant una segona vida a les restes de menjar com a adob per al camp. Les ajudes es destinen als municipis de l’àrea de gestió i el seu objecte és la promoció d’accions en favor de la gestió i explotació de l’illa de compostatge.