El 40% de joves valencians discuteix setmanalment amb la seva família per l’ús de la tecnologia

  • Fundació Adsis, a través del Programa de Prevenció de Tecnoadicciones de València, ha impulsat un estudi que explora l’ús que fan els i les joves de les pantalles
  • Més de 950 estudiants han participat en la recerca que diagnostica a quin nivell es presenten usos abusius o addictius de les TIC, així com les seves conseqüències derivades

La sobreexposició a les tecnologies que ha tingut lloc en la “era pandèmica” ha afectat especialment la joventut normalitzant conductes d’oci digital que són nocives per a la salut mental. Amb la finalitat d’analitzar aquesta nova realitat, Fundació Adsis ha impulsat, a través del Programa de Prevenció de Tecnoadicciones de València, una recerca que estudia l’ús de les TIC en població adolescent i jove.

Un total de 957 estudiants d’entre 11 i 21 anys de centres educatius van participar en la recerca a través d’una enquesta. Concretament, l’estudi presenta una fotografia dels problemes d’addicció a les pantalles en la població infantojuvenil i explora les realitats de l’ús de les tecnologies i les problemàtiques derivades.

L’anàlisi revela que el 37% de la joventut valenciana discuteix setmanalment amb la seva família per l’ús que fan de les TIC i el 80% afirma que existeix una preocupació a casa pel temps que destinen a l’ús dels dispositius electrònics. Un altre factor preocupant que exposa l’informe és que el 75% de joves confirma que el seu ús de la tecnologia ha augmentat en els últims anys i més del 30% usa les xarxes socials de manera compulsiva.

“Hem detectat que el 1/3 de la joventut enquestada usa les tecnologies per a no pensar en els seus problemes, per a no sentir-se exclosa o perquè s’avorreix, motius que confirmen la influència de les TIC en la salut mental dels i les adolescents i que són preocupants. Per això, durant aquest curs el nostre objectiu és continuar impulsant tallers de sensibilització en centres educatius amb la finalitat de conscienciar sobre l’ús adequat de les pantalles i poder prevenir tecnoadicciones”, informa l’equip de Prevenció de Tecnoadicciones de Fundació Adsis a València.

Sobre els usos tecnològics més estesos, l’informe avança que la població adolescent i jove de la Comunitat Valenciana passa la major part del seu temps digital entre WhatsApp, YouTube i les plataformes de visualització de sèries i pel·lícules. Sobre el temps d’ús, el 25% de la població enquestada afirma que passa entre pantalles més de 5 hores diàries durant el cap de setmana.


Consulta la recerca completa: https://www.fundacionadsis.org/es/publicaciones/informe-uso-tecnologia-adolescente-joven-vlc-bcn-2022

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece − tres =