• Des de xerrades amb consells pràctics i receptes d’aprofitament per aconseguir el malbaratament zero, fins a accions per evitar el canvi climàtic. També s’oferirà el concert ‘GuitarrAntàrtica’, a càrrec de Rafael Serrallet, el primer músic que realitza concerts en els set continents en un mateix any, a més d’una presentació del llibre del Doctor en Biodiversitat Andreu Escrivà.
El Consorci de Residus V5-COR segueix amb el seu propòsit d’apropar-se a la ciutadania a través de xerrades amb convidats d’altura que aproximen la seua visió per la lluita incansable contra el canvi climàtic. Amb aquest propòsit presenta ‘Més enllà de la gestió de residus’: Iniciatives del COR contra el Canvi Climàtic’ on del 31 de maig al 20 de juny de 2019, abordarà la problemàtica a la qual s’enfronta la societat en matèria de canvi climàtic. Un complet programa que també donarà protagonisme a la consecució del rebuig zero, des de la llar, i fins i tot oferirà un concert de guitarra molt especial: ‘GuitarrAntàrtica: Sis cordes per a la conscienciació del canvi climàtic’ i la presentació d’un llibre.
El divendres 31 de maig, a les 19.30h. a la seu del COR, la investigadora de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, M. Àngeles Fernández donarà inici amb ‘Els impactes del malbaratament alimentari’, aportant claus per a la seua reducció. A continuació, les Ames de Casa Tyrius de Xàtiva oferiran pràctiques receptes d’aprofitament, amb les que el públic assistent aprendrà a allargar la vida d’un aliment. ‘L’objectiu és servir d’inspiració a generacions futures en matèria d’aprofitament alimentari, unint l’experiència culinària de les Ames de Casa’, afirma el gerent del COR, Sergi Pérez.
Emmarcat en el Dia Mundial dels Oceans, el primer músic que realitza concerts en els set continents i en un mateix any, Rafael Serrallet oferirà un concert de guitarra. A ‘GuitarrAntàrtica: Sis cordes per a la conscienciació del canvi climàtic’ li precedirà una xerrada en la qual Rafael explicarà les seues experiències musicals per l’Antàrtida. Tindrà lloc el dijous, 6 de juny a Carrícola (La Vall d’Albaida) a la Plaça de la Constitució, a les 20.00h.
Seguint amb la programació, Maria Vicente d’Ecologistes en Acció i des de la UMH d’Elx, Raúl Moral, abordaran ‘Xicotets gestos, grans accions’, amb consells pràctics contra el canvi climàtic. Maria Vicente donarà ‘Un pas més cap al compromís cívic’, mentre que Raúl Moral es centrarà en la separació de la fracció orgànica, amb consells pràctics a aplicar des de casa. Es celebrarà a la seu del COR a Xàtiva, dijous, 13 de juny, a les 19.30h.
La cloenda anirà a càrrec de l’escriptor i Doctor en Biodiversitat Andreu Escrivà, que presentarà el seu llibre «Encara no és tard: Claus per a entendre i aturar el canvi climàtic». En acabar, hi haurà una degustació de productes locals. Tot això, el dijous 20 de juny a la seu del COR a Xàtiva, a les 19.30h.
És habitual al COR l’organització de jornades i conferències per apropar-se al públic en diverses matèries. Una de les últimes i més significatives va ser la celebrada el passat mes de novembre a Barxeta, ‘Construint el futur de la gestió de residus’, a través de la qual el COR va reforçar l’important paper de la societat civil en la consecució d’objectius mediambientals.
També va ser multitudinària l’assistència a les I Jornades de Formació del COR, ‘Cap a un model descentralitzat en la gestió dels residus’, que van tenir lloc l’octubre de 2017 i on es va oferir un ampli ventall d’experiències emmarcades en l’impuls del tractament dels biorresidus com a eina de canvi cap a una economia circular.