Compromís Xàtiva es mostra satisfet pel retorn de la parcel·la del Montsant

L’executiva de Compromís Xàtiva vol mostrar la seua satisfacció pel retorn de la parcel•la del Montsant i la seua reincorporació al Bé d’Interés Cultural, un procés que recupera la integritat del BIC del Castell que mai s’havia d’haver perdut. No de bades, el Castell i el seu entorn són el principal reclam turístic a hores d’ara i el manteniment de la seua integritat és clau per al futur del sector.

En aquest sentit volem reivindicar la figura del conseller Marzà i dels tècnics de la Conselleria de Cultura que han estat des del primer moment els principals defensors de la recuperació d’aquesta integritat. El portaveu local de Compromís, Eli Oviedo, ha assenyalat al respecte que “Mentre altres administracions es mantenien en l’ambigüitat i alguns partits i col•lectius es posicionaven obertament a favor de la cessió d’aquesta parcel•la a un particular, hem d’agrair al Conseller Marzà i el seu equip la seua defensa ferma de l’interès col•lectiu de les xativines i xativins i l’enorme tasca d’intentar fer comprendre a totes les parts implicades que no es pot fragmentar un conjunt monumental”.

L’executiva de Compromís espera que la recuperació de la parcel•la del Montsant siga l’inici d’una nova etapa a la que la valorització dels recursos patrimonials des del respecte i des de noves perspectives més modernes i integradores. Com ha indicat Eli Oviedo “Toca explorar noves vies, més enllà del turisme tradicional. El castell i el seu entorn són un recurs cultural i educatiu que pot atraure i generar moltes activitats i la preservació de la seua imatge i la seua integritat són la garantia de la qualitat que es requereix. Creguem també que el castell pot servir de base per a activitats turístiques innovadores com el turisme de fortificacions, les recreacions històriques, etc. Hem de començat a treballar també per tal que el castell siga escenari per a filmacions i representacions teatrals. El castell és un magnífic plató, i més amb un clima solejat com el nostre, i podria servir per aprofitar el potencial cinematogràfic del nostre casc històric. A més a més, siles “Nits al Castell” són un èxit, potser ha arribat el moment d’abordar l’ampliació de l’oferta cultural al Castell.”

Considerem que després d’una primera legislatura de govern del canvi a la nostra ciutat, s’inicia un nou temps. S’ha fet molt d’esforç per tal de recuperar una ciutat arrabassada per dues dècades d’un govern amb molta aparença externa però amb un abandó brutal intern que sempre acabava beneficiant a uns pocs particulars. Ara toca començar a dur a terme noves propostes, fer un projecte de ciutat i aconseguir que Xàtiva i la Costera siguen capdavanteres al territori valencià.

No hay comentarios

Dejar respuesta