Aquesta proposta, organitzada per la regidoria de Promoció Socioeconòmica i ACECOVA, busca conscienciar i donar informació sobre la malaltia celíaca tant als afectats com a les seues famílies i als professionals que treballen amb persones celíaques.
La primera de les jornades que conformen la Setmana Celíaca va tinder lloc ahir dimarts amb la xerrada a càrrec de la doctora Carmen Ribas sobre el «Diagnòstic Precoç de la Malaltia Celíaca», dirigida al personal sociosanitari.
La pròxima activitat es durà a terme demà dijous, a la Casa de Cultura «Ca Don José». Es tracta de la xerrada «La malaltia celíaca. Eixa gran desconeguda», dirigida especialment als afectats per la malaltia i als seus familiars, impartida pel personal d’ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana). A més, també s’oferirà animació per als xiquets que assistisquen a l’encontre.
L’endemà, divendres, els socis d’ACECOVA de Canals realitzaran una mostra sobre com cuinar sense gluten al Saló Santa Creu.
La Setmana Celíaca de Canals conclourà dissabte amb la visita a ApCel, un forn artesanal de Vallada que cuina els seus productes sense gluten. L’excursió eixirà a les 9:00 del matí des del pàrquing del col·legi José Mollà.