Bona acollida de la lliga escolar a Xàtiva de l’esport d’orientació 2022/23

Quasi 50 alumnes de les escoles CEIP Martínez Bellver, CEIP Jacint Castenyeda, CEP Gozalbes Vera, CEIP Attilio Bruschetti, CEIPS Nostra Senyora de la Seu, Col·legi Claret, CEI Teresa Coloma…. han participat en la 1ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 que ha estat organitzada pel CAX Orientació el passat dissabte 3 de desembre en les instal·lacions del CEP Gozalbes Vera i en el Jardí de la Pau. Aquesta Lliga ha comptat amb el suport de Decathlon Xàtiva i a la Clínica Dental Dr. Carralero.

Les activitats van començar a les 10 h i s’allargaren fins quasi les 13 hores ja que els xiquets i xiquetes participants volien més proves. Els pre-benjamins i benjamins realitzaren els recorreguts del correlí i la cursa curta, i a partir dels alevins corrien la cursa curta i la llarga, aquesta última era cronometrada. En tot moment, al mig del patí, molts dels escolars s’iniciaven al món de l’orientació amb les activitats del Go4 Orienteering.

Aquesta lliga està reconeguda per la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana (FEDOCV) i poden participar xiquetes i xiquets de les categories incloses en els Jocs Esportius de la CV, des de Pre-benjamins (nascuts en 2016) fins a Juvenils (nascuts en 2005). La segona prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 serà el dissabte 18 de febrer de 2023 en el CEIP Jacint Castanyeda i zona del Portet. El CAX Orientació vol que aquesta prova també siga vàlida per a la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació de València-Castelló.

La LACV finalitzarà l’11 de desembre en les serres alacantines de Mutxamel i Aigües.

La LACV tancarà la temporada 2022 amb la 16ª i 17ª proves que se celebraran a terres alacantines. El dissabte 10 de desembre,  Mutxamel acollirà el Campionat Autonòmic de Distància Llarga i el diumenge 11 finalitzarà la temporada a Aigües amb una prova de Mitja Distància. Tot l’equip del CAX Orientació acudirà a aquesta cita amb la finalitat de lluitar per la 7 plaça de la LACV, en aquest moment el club se situa en la 8 posició i no serà una tasca fàcil perquè clubs amb més orientadors es troben molt a prop, de fet entre el 7é lloc i l’11é hi ha menys de 500 punts… tot pot passar. A més a més, a nivell individual, els orientadors xativins volen aconseguir situar-se tots en el top-10 de les seues classificacions, destacant, sobretot, la possibilitat de pujar dalt del caixó de Domi Fraile (F-21B) i Paco Aragón (M-45).

No hay comentarios

Dejar respuesta