Aliments de temporada que ajuden a aprimar-se a l’estiu

  • Moltes fruites d’estiu tenen poques calories i moltes vitamines
  • Cal intentar fugir del menjar preparat o la que té greixos saturats

Equipo Médico de SaludOnNet. .- Endocrinología y nutrición

L’estiu és una època de l’any en la qual moltes persones baixen el ritme desenfrenat del dia a dia i tot va un poc més lent. No hi ha classes, els dies són més llargs i les temperatures conviden a aprofitar al màxim les jornades. A pesar que les terrasses s’omplin i el picotege augmenta també és una bona època per a gaudir dels aliments de temporada i utilitzar-los per a aconseguir una dieta saludable que ajude a perdre alguns quilos.

En aquesta època abelleix menjar coses fredes i lleugeres, ja que la calor i les digestions pesades no són molt bones companyes. La preparació també ajuda a fer més apetibles els aliments de temporada que el menjar menys sa i equilibrada.

Fruites d’estiu que senten bé

Sempre és bo prendre fruita, ja siga de manera aïllada a mode de tentempié o com a postres de qualsevol menjar. Les fruites aporten a l’organisme vitamines, minerals, fibra i aigua i tenen l’avantatge de tindre poques calories. A més ajuden en l’eliminació de toxines i acceleren el metabolisme. Són els millors aliments de temporada, perquè produeixen sensació de sacietat i alhora ajuden a no consumir tantes calories al dia. Les principals són:

  • Meló d’Alger: És molt rica i sana. Només té 15 calories per cada 100 grams i molta aigua, per la qual cosa és molt refrescant. Per a posar-se a dieta és un dels aliments amb els quals s’encerta segur, ja siga presa en trossets o en batut. Proporciona potassi i vitamina C. La Unitat de metabòliques de l’Hospital Sant Joan de Déu ofereix en la seua web informació sobre aquesta fruita.
  • Meló: Només té unes 50 calories per cada 100 grams, malgrat ser molt dolç. Igual que el meló d’Alger conté molt aigua, amb el que ajuda a evitar la retenció de líquids.
  • Bresquilla: Té molta vitamina C, carotens i antioxidants i és un bon snack a l’hora del berenar.
  • Cireres. Tenen propietats antioxidants i un contingut alt en fibra i vitamines. Són saciantes i no aporten massa calories, unes 48 per cada 100 grams.
  • Prunes. Tenen un alt contingut en aigua i ajuden a combatre el restrenyiment. Compten amb propietats depuratives i aprimadores.

Altres aliments de temporada molt saludables

A més de la fruita, a l’estiu no abellir molt cuinar i moltes persones opten per les ensalades, perquè són fresquitas i es poden incloure molts aliments que donen color i sabor al plat. Els guisats passen a un segon pla i s’opta pel menjar a la planxa o al vapor.

Els aliments de temporada que no han de faltar en la dieta d’estiu és:

  • Tomaca. És un antioxidant natural, ric en minerals i vitamines.
  • Carxofes: ajuden a fer la digestió i tenen molts nutrients.
  • Verdures al vapor. Mantenen intacte tant el sabor com les propietats.
  • Carns blanques com el polit o el pollastre.
  • Ous cuits o en truita francesa.

A pesar que el picotege tempta, sobretot a l’estiu, cal intentar fugir del menjar precuinat i d’aquella que tinga excés de greixos saturats.

Si necessites orientació a l’hora d’alimentar-te aquest estiu, en SaludOnNet posem a la teua disposició experts en nutrició i dietètica disposats a ajudar-te. És molt còmode, sense llistes d’espera i triant al metge que més t’interesse.

No hay comentarios

Dejar respuesta