La frenectomia lingual amb làser: una solució menys invasiva per a la correcció del frenell en els més menuts

El frenell lingual és una banda de teixit fibròtic que connecta la part inferior de la llengua amb el terra de la boca. Quan aquest teixit es desenvolupa de manera anòmala, pot limitar significativament el moviment de la llengua, una afecció coneguda com a anquiloglòssia, la qual pot tenir impactes negatius en la qualitat de vida de la persona.

Tradicionalment, per corregir aquesta condició es recorria a una intervenció quirúrgica. No obstant això, gràcies als avanços tecnològics en medicina, avui es poden aplicar tècniques molt menys invasives i amb menys molèsties per al pacient.

L’anquiloglòssia és una alteració de naixement i els seus símptomes solen aparèixer molt prompte. Això pot provocar conseqüències importants en el desenvolupament del xiquet i fins i tot repercutir en la seua vida adulta. La mobilitat adequada de la llengua és essencial per a diverses funcions diàries, més enllà del que podríem imaginar a simple vista.

Entre les conseqüències del frenell lingual curt es poden destacar:

– Dificultats amb la lactància: L’anquiloglòssia pot impedir una correcta succió en els bebés, dificultant el aument de pes i la nutrició adequada.

  – Problemes en el desenvolupament del llenguatge: Si la llengua no es mou amb llibertat, es fa difícil emetre certs sons, la qual cosa pot interferir en el desenvolupament de la parla, que és fonamental en el creixement infantil.

– Complicacions en la deglució: La mobilitat de la llengua és clau per a una deglució adequada i per a la transició de l’aliment des de la boca cap a l’esòfag.

– Alteracions dentals: Quan la llengua no es mou correctament, altres músculs de la boca es veuen forçats a compensar, cosa que pot provocar deformacions en la boca.

– Problemes respiratoris: El frenell lingual curt pot afavorir la respiració oral, la qual cosa incrementa el risc de roncar i de desenvolupar apnea de la son.

De la cirurgia convencional al làser: un canvi en el tractament del frenell lingual

Tradicionalment, la correcció del frenell lingual es feia amb una incisió de bisturí i punts de sutura. Tot i ser una cirurgia menor, pot causar molèsties, especialment en els xiquets, que són els pacients més habituals d’aquest procediment.

La introducció del làser mèdic ha transformat la frenectomia lingual en un procediment més segur i còmode. Aquestes són les seues avantatges:

– Precisió superior: El làser actua únicament sobre el teixit afectat, evitant danyar els teixits adjacents. Això redueix el sagnat i elimina la necessitat de punts de sutura.

  – Menys molèsties: El làser segella terminacions nervioses i vasos sanguinis mentre actua, reduint el dolor, la inflamació i el risc d’infeccions postoperatòries.

– Recuperació ràpida: Amb aquesta tècnica, el postoperatori és mínim, i les molèsties després del tractament són pràcticament inexistents.

En aquest context, la Clínica Dental Avançada Carralero a Xàtiva ha adoptat l’última tecnologia per oferir el millor servei als seus pacients, especialment en odontopediatria. La clínica disposa del làser de díode Biolase Epic X, un dispositiu avançat que permet realitzar frenectomies linguals de manera ràpida i poc invasiva, especialment per a pacients pediàtrics. Amb aquest làser, els xiquets no noten molèsties i poden reprendre les seues activitats diàries de manera immediata, experimentant millores en aspectes com la parla, la deglució i la respiració.

Si sospites que el teu fill podria tindre el frenell lingual curt, no deixes passar l’oportunitat de demanar cita per a una valoració. La Clínica Dental Avançada Carralero disposa d’un equip mèdic especialitzat i de les últimes innovacions tecnològiques, tot en un entorn dissenyat especialment per a xiquets.

No hay comentarios

Dejar respuesta