El Gran Teatre de Xàtiva convida als estudiants a viure la màgia del teatre

Més de 4.000 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària de Xàtiva i poblacions veïnes participaran d’aquesta edició

Xàtiva, 17 de febrer de 2025.- El Gran Teatre de Xàtiva ha albergat aquest matí la primera representació de la programació escolar que s’oferirà als centres educatius durant els mesos de febrer a maig, per part de la regidoria de Cultura, amb la intenció de promoure el teatre, estimular la creativitat i el pensament crític, i fomentar la socialització.

En aquesta edició participaran més de 4.000 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària dels centres educatius de Xàtiva i d’altres localitats veïnes que també han sol·licitat participar com Novetlè, la Llosa de Ranes, Quesa, L’Alcúdia de Crespins, Barxeta i Benigànim.

La programació d’arts escèniques que la regidoria consta de divuit funcions de teatre de diferents disciplines artístiques (en valencià, castellà i anglés) de les companyies valencianes La Tourné Teatro, l’Horta Teatre, Esclafit Teatre, La Teta Calva, Nacho Diago – Producciones en la Luna, Disparatario i Bullanga; i també una proposta local a càrrec de l’institut de Dansa Edicocreativa i Social. Les propostes inclouen muntatges de dansa contemporània, teatre, teatre d’ombres, poesia, música en directe, teatre d’objectes i titelles i teatre musical. Quant a les temàtiques destaca la consciència mediambiental, la lluita per la pau, les desigualtats, l’actualitat o la visibilització de les diferències, entre altres. També hi ha una proposta de teatre físic i manipulació d’objectes i materials que tindrà lloc amb la participació dels xiquets i xiquetes a l’escenari.

Totes les representacions tenen un aforament reduït per a garantir la qualitat del projecte i que l’alumnat que hi participe puga mantindre la proximitat i seguir l’argumentació amb unes condicions òptimes. A més a més, cada obra compta amb dossier pedagògic per poder treballar posteriorment a l’aula, i en algunes de les representacions per a ESO i Batxillerat hi haurà un col·loqui posterior amb els actors i actrius protagonistes.

«L’objectiu és oferir als centres educatius propostes en valencià, castellà i anglés d’alta qualitat, i aquest any volem celebrar que s’han afegit, a banda de Xàtiva, altres pobles dels voltants, augmentant així notablement la participació d’alumnat» ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda. «Per a nosaltres aquesta campanya significa poder endinsar a l’alumnat en les arts escèniques i crear futur públic, així com assegurar la pervivència del teatre», ha afegit.

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, tindrà lloc la representació de l’obra El verí del teatre.

No hay comentarios

Dejar respuesta