L’aprovació de la segona fase del Programa, amb una inversió de més de 102.200 euros, permetrà ocupar a quinze persones
La Junta de govern de Xàtiva ha aprovat l’ampliació del Programa de Polítiques Inclusives d’aquest any 2019, en la seua segona fase, que respondrà a un perfil de persones usuàries habituals per tal d’abordar la inclusió des de la pròpia concepció de treball com a element estructural de la vida, i que seleccionarà a un total de quinze persones que començaran a treballar el proper 2 de desembre, per un període de sis mesos.
La primera fase d’aquest programa es va aprovar el passat mes de febrer, quan es va contractar a un total de 18 persones que finalitzen el seu contracte aquest mes de novembre. L’objectiu final és aconseguir el benestar social integral en persones amb diversitat funcional, persones d’alt risc d’exclusió social, dones en grups d’edat de taxes baixes d’ocupació i persones usuàries habituals de serveis socials, oferint-los un treball com a element estructurant de vida, de la integració i del conjunt de relacions socials.
Aquesta ampliació suposa una inversió de més de 16.000 euros per a aquest 2019 i 86.000 euros en 2020 per part de la Regidoria de Benestar Social. De fet, el pressuposto 2020 de l’Ajuntament de Xàtiva reflexa un crèdit per import de 100.000 euros destinats a aquest Programa de Polítiques Inclusives.
«Donat l’èxit de polítiques inclusives de l’anterior legislatura, en el que usuaris i usuàries de Benestar Social gaudeixen d’un treball com a element estructural de la vida personal i familiar, repetim en aquesta nova legislatura», ha explicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo. En total, més de 120 han passat per aquest programa entre usuaris habituals, persones amb diversitat funcional, persones amb alt risc d’exclusió i dones majors de 55 anys des del seu començament l’any 2016.
Els beneficiaris d’aquesta fase són usuaris habituals en serveis socials de l’Ajuntament de Xàtiva, majors de 18 anys i es troben en situació de llarga aturada, empadronats a la ciutat amb un mínim de sis mesos i famílies catalogades en risc d’exclusió, entre altres requisits.
«La intenció és que quan acabe aquesta etapa, tots puguen eixir al mercat laboral en igualtat de condicions. Invertim en les persones i famílies més vulnerables, perquè és important que s’ajude a que aquestes persones i famílies recuperen la seua autoestima i puguen eixir de l’espiral de l’exclusió en la que moltes vegades es veuen immersos», ha incidit Angulo.
En total, aquest any 2019, 33 persones s’hauran vist beneficiades pel Programa de Polítiques Inclusives.