Xàtiva s’adhereix a la xarxa de ‘Ciutats que caminen’

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la primera iniciativa emanada de la Mesa de Mobilitat de l’Ajuntament de Xàtiva: l’adhesió de la ciutat a la Xarxa de Ciutats que diaridigital.es-miquel-lorente4Caminen, aprovada en l’última Comissió de Foment per tots els grups municipals -a excepció de Ciudadanos que es va abstenir- i que serà debatuda en el plenari del proper dissabte.
Aquesta xarxa és una iniciativa oberta a tots aquells municipis i entitats interessades a millorar la situació dels vianants a través de la posada en marxa i intercanvi d’iniciatives que s’adrecen a millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i el propi medi ambient.
A la presentació han assistit el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente; l’arquitecte Enrique Argente i l’inspector de la Policia Local, Francisco Barberá.
diaridigital.es-miquel-lorente-2Lorente ha assegurat que el que es busca és completar un sistema de mobilitat sostenible «per guanyar en accessibilitat, seguretat i salut i trencar barreres arquitectòniques, suavitzant l’impacte del trànsit rodat a la ciutat». El repte està en assumir la Llei de Mobilitat de 2011 «a través de fets com l’adhesió a aquesta xarxa i el foment de l’ús d’altres mitjans de transport com la bicicleta», segons el regidor. Lorente ha explicat que «la configuració urbana de Xàtiva fa més recomanable optar per la ciclovia abans que pel carril bici». En aquest sentit, el regidor ha anunciat que ahir es va iniciar la instal·lació de 21 aparcaments de bicicletes en diferents espais urbans amb important afluència pública, com centres educatius o esportius, edificis administratius i centres sanitaris.
diaridigital.es-miquel-lorente3La tercera línia d’actuació que marca la Mesa de Mobilitat és el foment del transport públic. En relació a aquest assumpte, Lorente ha recordat la campanya contra els taxis pirata i ha anunciat que el seu departament treballa en la millora de la línia de bus urbà. Tot això, segons l’edil, «sota el paraigua de la participació que ens ofereix la Mesa de Mobilitat».
Per la seua banda, Enrique Argente va saludar la posada en marxa d’aquest òrgan consultiu i va citar la necessitat d’implementar mesures de foment de la peatonalització i de la protecció als vianants, així com de foment de l’ús del transport públic i de la bicicleta.
Per últim, Francisco Barberá va repassar mesures  ja ficades en marxa com la limitació de velocitat en el nucli urbà i nucli històric, les activitats del departament de seguretat viària de la Policia Local i la propera aprovació de la nova ordenança de mobilitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta