Xàtiva respon a una petició ciutadana amb la instal·lació de set fanals solars a la zona de Bixquert

L’Ajuntament de Xàtiva ha col·locat un total de set fanals de llum solar a Bixquert, per tal de poder millorar la il·luminació de la zona i de punts estratègics com el dels contenidors del fem i reciclatge.

L’operació, que ha rondat els 12.000 euros, ha servit per instal·lar set fanals independents, ubicats a Altet de Molina, Senda de les Olles encreuament amb Pontsec Cova Negra, Senda de les Olles encreuament amb El gato Pardo, Camí d’Alboi baixada des de la CV-620, Camí Valfarta, Camí Belén i baixada del Camí Filiola.

Es tractava d’una demanada de l’Associació de Veïns de Bixquert, que sol·licitava l’enllumenat públic en zones que es trobaven pràcticament a fosques.

Els elements instal·lats són columnes d’uns sis metros d’altura amb la lluminària a uns cinc metres del sòl, per tal d’evitar accions vandàliques. Es tracta de plaques fotovoltaiques orientables, que tenen una autonomia d’uns tres dies.

«Continuem aplicant cadascuna de les mesures que se’ns van demanar per part de l’Associació de Veïns de Bixquert per tractar de fer la zona el més habitable possible. El tema de la senyalització ja el tenim pràcticament executat i ara hem posat en marxa set fanals de llum solar perquè no hi havia possibilitat de xarxa elèctrica per poder donar cobertura a eixa segona demanda» ha explicat el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × dos =