Xàtiva fa front al pagament de més de 14.000 euros de factures impagades d’aigua i llum d’usuaris de Serveis Socials

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet front al pagament de 14.530 euros en factures impagades d’aigua i llum d’usuaris dels serveis socials municipals. D’aquesta manera, segons dades facilitades pel departament de Benestar Social, 17 famílies de la ciutat s’han vist lliures de l’amenaça del tall en el subministrament de serveis bàsics, com l’electricitat o l’aigua potable.

D’aquesta quantitat deguda, 13.072’80 euros corresponien a rebuts d’aigua emesos pel servei de gestió tributària de la Diputació de València, mentre que 1.457’20 euros provenien de factures de la llum sense satisfer. Hi havien rebuts impagats des del 2013 fins al 2017. El programa d’ajuda contra l’empobriment energètic que gestiona Benestar Social tracta de pal·liar les conseqüències de la situació crítica i d’emergència social d’alguns ciutadans que tenen una dificultat extrema per a poder atendre les necessitats bàsiques del dia a dia, degut a la mancança d’ingressos habituals.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, explica que «hem aconseguit grans avanços en matèria de lluita contra l’empobriment energètic a Xàtiva. Gràcies a la bona disposició de les companyies subministradores i al treball desenvolupat des dels serveis socials de l’Ajuntament, a la nostra ciutat no li tallen la llum a ningú sense haver demanat un informe previ a Benestar Social».

Segons la regidora Angulo, «la Generalitat Valenciana recolza la gestió que s’està duent a terme des de l’Ajuntament en matèria social i per això s’han incrementat substancialment les ajudes que ens concedeixen». Ja en maig de 2016, l’Ajuntament de Xàtiva va rebre un increment del 15% en la subvenció per al finançament de despeses derivades del funcionament dels centres i programes de serveis socials que concedeix anualment la Generalitat.

L’anàlisi de les necessitats i de la problemàtica social de la ciutat ha estat una de les prioritats de la política del nou govern des de juny de 2015. La programació de les activitats, el foment de la participació de la societat civil, la implicació de totes i tots en la gestió dels programes o la gestió de les ajudes econòmiques ha contribuït a situar a les persones en el centre de l’acció de govern, segons Angulo.

No hay comentarios

Dejar respuesta