Xàtiva amplia el programa d’integració sociolaboral a tota la ciutat

El projecte T’acompanye 2018, que l’any passat se centrà en el barri del Carme, augmenta fins els 150 participants enguany

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, han presentat aquest matí el nou Programa «T’acompanye 2018», què l’exercici anterior es va anomenar Itineraris Formatius per a la Inserció Laboral. La ciutat de Xàtiva opta per segona vegada a la subvenció per a la posada en marxa d’un pla d’Inserció sociolaboral regulat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i impulsat i finançat pel Fons Social Europeu El projecte T’acompanye 2018 pretén reforçar l’Equip Social Base de Benestar Social. A més a més, s’ha arribat a acords de col·laboració amb Xacex i Adexa per a la realització de cursos i pràctiques formatives. En la presentació també han intervingut les tècniques de Benestar Social, María Serra i Ana Gómez.

roger-cerda1-diaridigital.esL’alcalde ha destacat aquest tipus de projectes com un repte estratègic de l’equip de govern: «des que començà la legislatura, ens marcàrem com a repte possibilitar un creixement de la ciutat a tots els nivells, econòmic, d’inversió i d’ocupació, sense que ningú es quedara darrere. La nostra aposta per aquestos projectes de Benestar Social ve motivada per aquest principi. A més a més, una de les virtuts d’aquest projecte és que anem a desenvolupar-lo amb l’acompanyament de la societat civil, amb associacions d’empresaris i centres formatius, ja que es tracta de que en el camp de la integració social i laboral caminem tots junts i que ningú faça la guerra pel seu compte».

xelo-agulo-diaridigital.esPer la seua banda, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha explicat que «la bona valoració que va rebre l’execució d’aquest programa en l’anterior exercici ha motivat que tornem a presentar una nova edició, més ambiciosa, ampliada a 30 persones més i amb implantació en tota la ciutat. Treballem en xarxa amb Xacex, Adexa, la regidoria de Joventut i l’EPA i, a més, el propi Programa de Polítiques Inclusives actua com a complement. Anem a estendre la seua execució al llarg de tot 2018 amb un equip multidisciplinar».

Aquesta vegada s’amplia el territori objecte d’intervenció a tota la ciutat (el passat any 2017 es centrava en població en situació o risc d’exclusió resident al barri del Carme). A banda de les 120 persones participants en l’any 2017, s’afegiran 30 persones participants més. Així mateix, augmentarà el període d’execució del projecte; la duració total de l’actual projecte serà d’un any complet. A més a més es preveu majors índexs d’eficàcia i eficiència ja que partim d’un projecte inicial, el del 2017, on ja s’han establert lligams i xarxes de cooperació i col·laboració amb empreses privades , associacions d’empresaris, entitats públiques i entitats del tercer sector.

programa-integracio2-xelo-diaridigital.esEl programa T’ACOMPANYE 2018, de creació d’itineraris individualitzats integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social continua basant-se en els mateixos principis d’actuació. Es desenvolupa en diverses fases, superposables, que inclouen: la acollida i el diagnòstic sociolaboral individualitzat, el disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat d’inserció ( atenció social, orientació laboral, intermediació labroal i suport al treball), la formació ( alfabetització digital, desenvolupament de competències i aspectes personals, habilitats tècniques, socials i ètiques favorables a la inserció sociolaboral) l’acompanyament ( empoderament de la persona durant tot el procés d’itinerari).

El programa preveu els següents cursos i tallers: tècniques per enfrontar l’entrevista laboral, elaboració del currículum vitae, psicoeducació i parentalitat positiva en pares i mares joves, empoderament de la dona al mercat laboral, dapo: desenvolupament d’aspectes personals per l’ocupació, ofimàtica, manteniment de parcs i jardins i sosteniment mediambiental, emprenedoria, manipulador d’aliments, obtenció del carnet de manipulador de plaguicides d’ús fitosanitari, manteniment i reparació d’edificis, atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

A més, a través del conveni acordat amb l’EPA, les persones participants podran realitzar tota l’oferta formativa que així es considere més escaient per a a millora de la seua ocupabilitat, sense que supose cap cost per a l’alumnat. Algunes de les propostes formatives són: cuina, com fer una cooperativa? com fer economia social?, modista, fotografia i informàtica. També formació reglada com graduat de secundària, alfabetització d’anglés, llengües per a persones nou vingudes, accés als cicles formatius de grau superior, participació sociocultural i ciutadà, agricultura ecològica, rebosteria artesanal, com fer una cooperativa i dinamització sociocultural.

No hay comentarios

Dejar respuesta