Xateba presenta al·legacions després de que es rebutjen les seues propostes a Decideix Xàtiva

Xateba –Associació per la Igualtat i contra la violència de Gènere- ha vist amb gran interès el procés de Pressupostos participatius impulsat des de l’Ajuntament de Xàtiva en el qual se sotmetran a votació propostes presentades per la ciutadania que seran finançades amb 250.000 euros del pressupost municipal, segons expliquen.

Per açò, va presentar dins del termini i en la forma escaient dues propostes que pretenien fer front a dues problemàtiques que sobretot, encara que no exclusivament, pateixen les veïnes de la ciutat.

La primera intenta donar solució al problema de les càrregues que moltes dones han de traslladar en les seues rutes per la ciutat, ja que els itineraris que recorren habitualment tenen caràcter circular i impliquen a voltes el trasllat de càrregues pesades. La proposta se centrava en la instal·lació de taquilles públiques, on poder dipositar temporalment aquestes càrregues, (productes d’alimentació, etc…) per a evitar allargar el temps del seu transport.

Ha sigut rebutjada per la Comissió Tècnica, en el pas previ que ha d’autoritzar la seua votació per la ciutadania, al·legant “ubicació insegura” pel que Xateba ha presentat les al·legacions oportunes ja que la proposta no indicava res  sobre la seua ubicació i entén que és possible evitar qualsevol risc possible utilitzant criteris similars als utilitzats quan es tracta d’un altre tipus de mobiliari urbà.

L’altra proposta tractava de resoldre un problema habitual per a qui acompanya a persones depenents o a xiquets al Centre de Salut de Ausiàs March o d’Especialitats amb la instal·lació d’algunes places per a l’estacionament de curta durada. Es tracta de permetre a les persones acompanyants, traslladar als pacients fins al centre sense fer-los recórrer distàncies a voltes amb gran dificultat, i cercar després aparcament en una zona més allunyada del centre. Es denegà per “no ser inversió” pel que XATEBA ha presentada la corresponent al·legació per a aclarir que la inversió seria la instal·lació del parquímetre corresponent, encara que s’exigiria també la reserva de la plaça corresponent en sòl municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno + 11 =