78 alumnes i 22 professors de Saxo d’arreu de la Comunitat Valenciana es van trobar dissabte passat al Lluís Milan per compartir una jornada de formació musical específica que va concloure amb un concert al Gran Teatre

Dissabte passat el Conservatori Lluís Milan va acollir la V Trobada de Saxos de la Comunitat Valenciana. Una activitat ja consolidada, organitzada per la Fundació Sanganxa amb la col·laboració, en aquest cas, de la Regidoria de Conservatori i Sant Agustí de l’Ajuntament de Xàtiva.

En la jornada de dissabte van participar 78 alumnes de saxo d’entre 7 i 60 anys d’edat, provinents de diverses poblacions del País Valencià com Bunyol, Alcàntera del Xúquer, Gavarda o diversos municipis de la Canal de Navarrés. Paradoxalment i, tot i estar a casa, els organitzadors han assenyalat una molt baixa participació d’alumnes de la Costera: 6 participants de Xàtiva i 3 de la Llosa de Ranes.

Un alumnat que va treballar agrupat per diferents nivells d’edat, acompanyats per un total de 22 professors de saxo provinents de diverses unions musicals com la de Xella, Llíria, Torrent, l’Alcúdia, Sogorb o València, entre altres, i que són tots membres d’ORSAXCOVA, l’Orquestra de Saxòfons de la Comunitat Valenciana.

A les 19:00h i per concloure la trobada, va tindre lloc un concert, obert al públic i amb entrada lliure, al Gran Teatre a càrrec dels participants i a què van assistir unes 500 persones.

A la primera part del concert varen participar alumnes i professors de la trobada, i la segona part va exclusivament a càrrec dels professors d’ORSAXCOVA.

Des de la Fundació Sanganxa han valorat molt positivament l’índex de participació en aquesta 5a edició; una participació que continua augmentant any rere any, tot i que en aquesta ocasió, a diferència de les anteriors que s’han celebrat en primavera, ha tingut lloc durant la tardor, una època en què hi ha més festivitats musicals. També han lamentat l’escassa participació d’alumnat local. Per als organitzadors “cal que els nostres joves aprofiten activitats com aquestes. Més enllà de la formació musical, és una oportunitat per treure’ls de casa, allunyar-los per unes hores de les maquinetes i socialitzar amb gent nova en un ambient sa, lúdic i entretingut”.

Per a la regidora Empar Penadés “per a mi és un plaer ser regidora de conservatori i poder veure dia a dia com de viva està la música, especialment entre els més joves. És una gran satisfacció obrir les portes del Lluís Milan a iniciatives com aquesta i veure la gran acceptació que tenen; una clara mostra de que el planter de músics valencians està creixent constantment.”


En Castellà:

Un centenar de personas participaron en el V Encuentro de Saxos en Xàtiva

El pasado sábado el Conservatorio Luis Milan acogió el V Encuentro de Saxos de la Comunidad Valenciana. Una actividad ya consolidada, organizada por la Fundación Sanganxa con la colaboración, en este caso, de la Concejalía de Conservatorio y San Agustín del Ayuntamiento de Xàtiva.

En la jornada del sábado participaron 78 alumnos de saxo de entre 7 y 60 años de edad, provenientes de diversas poblaciones de la Comunidad Valencina como Buñol, Alcàntera del Xúquer, Gabarda o varios municipios de la Canal de Navarrés. Paradójicamente y, a pesar de estar en casa, los organizadores han señalado una muy baja participación de alumnos de la Costera: 6 participantes de Xàtiva y 3 de la Llosa de Ranes.

Un alumnado que trabajó agrupado por diferentes niveles de edad, acompañados por un total de 22 profesores de saxo provenientes de diversas uniones musicales como la de Chella, Llíria, Torrent, Alcudia, Segorbe o Valencia, entre otros, y que son todos miembros de ORSAXCOVA, la Orquesta de Saxofones de la Comunidad Valenciana.
A las 19:00h y para concluir el encuentro, tuvo lugar un concierto, abierto al público y con entrada libre, en el Gran Teatro a cargo de los participantes y al que asistieron unas 500 personas.

En la primera parte del concierto participaron alumnos y profesores del encuentro, y la segunda parte exclusivamente a cargo de los profesores de ORSAXCOVA.

Desde la Fundación Sanganxa han valorado muy positivamente el índice de participación en esta 5ª edición; una participación que sigue aumentando año tras año, aunque en esta ocasión, a diferencia de las anteriores que se han celebrado en primavera, ha tenido lugar durante el otoño, una época en que hay más festividades musicales. También lamentaron la escasa participación de alumnado local. Para los organizadores “es necesario que nuestros jóvenes aprovechan actividades como estas. Más allá de la formación musical, es una oportunidad para sacarlos de casa, alejarlos por unas horas de los videojuegos y socializar con gente nueva en un ambiente sano, lúdico y entretenido”.

Para la concejala Empar Penadés “para mí es un placer ser concejala de Conservatorio y poder ver día a día como de viva está la música, especialmente entre los más jóvenes. Es una gran satisfacción abrir las puertas del Lluís Milan a iniciativas como ésta y ver la gran aceptación que tienen; una clara muestra de que la cantera de músicos valencianos está creciendo constantemente.”

No hay comentarios

Dejar respuesta