El PP critica la falta d’iniciativa real al procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva

Els populars consideren que la primera crítica es basa en una falta d’iniciativa real per part dels col·lectius i associacions ciutadanes, les quals s’han vist immerses en certa manipulació política que els ha fet presentar determinades propostes al marge dels seus verdaders desitjos.

Segons expliquen, “és una de les primeres equivocacions que ha de ser corregida de cara al futur immediat, perquè aquest tipus de processos han de presentar-se transparents i allunyats de qualsevol interès polític. Només així es podrà garantir la neteja d’una iniciativa que ha d’estar basada en la decisió popular autèntica. Les propostes han de ser diferents a aquelles que puguen estar reflectides en programes electorals, o en accions que pertanyen més a l’àmbit del dia a dia de qualsevol delegació municipal”.

“DecideiXátiva” ha comptat amb un total de 62 propostes, de les que, al final es van estimar 25 per poder ser elegides per la ciutadania. Potser açí trobem el segon error, tal i com apunten. Per al PP “l’elaboració del calendari és massa ajustat en dates, i no ha donat suficient marge per poder realitzar un estudi més detallat de cadascuna de les propostes. També eixa falta d’ temps ha fet córrer massa ràpid a la comissió tècnica, havent de elaborar informes que no han tingut el rigor necessari a l’hora de desestimar determinades propostes”.

Des del PP també consideren que la dotació ha de ser més gran perquè 250.000 euros no és una quantitat suficient per a una població com Xàtiva.

Respecte al percentatge de participació, consideren que és molt discutible i dóna per a moltes interpretacions. En aquest procés ha participat un 14,4% del cens, percentatge que per a uns resulta exitós atès que la mitjana en processos similars està entre 7 – 10%, i per lògica per a altres sectors aquesta xifra resulta una mica escassa, més encara si la comparem amb l’anterior consulta sobre l’organització d’actes taurins i la reina de la Fira, en la qual el percentatge va ser de quasi un 25%, deu punts menys.

Per últim han volgut felicitar a quants han estat duent a terme este procés de participació i, sobretot, a tots aquells veïns i associacions que han participat activament tant en l’elaboració de les propostes, com en el procés de decisió.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − 5 =