Ontinyent tanca la festa del bou en corda amb sols quatre persones lesionades

Els actes del “Bou en corda” d’Ontinyent es tancaven aquest diumenge amb un balanç positiu quant a nombre de participants i espectadors entre els tres dies, prop de 40.000, com a incidències enregistrades en el transcurs d’esta festa popular: segons s’ha confirmat des de la Policia Local, s’han produït 21 atencions sanitàries per incidències durant els tres dies d’actes taurins, de les quals només 4 van derivar en trasllats a l’hospital per lesions.

Tenint en compte que es va comptar amb 6 bous i un jònec, que van recórrer els carrers del barri de La Vila durant un acumulat de més de 7 hores, i l’elevada xifra de participants, el balanç que feia la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, “és positiu, la xifra d’atencions no ha estat elevada i els traslladats a l’hospital evolucionen favorablement”. Guillem ha agraït el treball de la Policia Local, Protecció Civil, els voluntaris “i en conjunt de tots aquells i aquelles que han vetllat perquè les festes del bou en corda s’hagen desenvolupat amb total normalitat”, destacava.

De les 21 atencions la majoria (15, totes lleus) es van produir dissabte de vesprada. Divendres no va haver cap durant “l’embolà”, dissabte de mati van haver 3 (una d’elles amb un trasllat a l’hospital per un cop al cap i mandíbula, i les altres 2 lleus) i diumenge de vesprada altres 3, amb trasllats a l’hospital per possibles fractures al braç dos de elles i l’altra al peu.

Tot i l’intens cap de setmana de festa, i els milers de persones que hi han participat, des de la regidoria de Serveis Municipals que coordina Manuel Cuesta s’ha dispost un servei especial de neteja per tal que els carrers per on ha transcorregut la festa estigueren nets en el matí de hui dilluns.

Els multitudinaris festeigs del “bou en corda”, amb més de 350 anys d’història estan inclosos en el programa de les festes patronals en honor de la Puríssima Concepció, que ahir diumenge també incloïa l’acte de l’Ofrena Floral a la Patrona, al qual s’incloïa el tradicional “Cant dels Angelets”, recentment declarat Bé Immaterial de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana a instàncies de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació de Festes de la Puríssima. Tant els actes taurins com els religiosos es difonien en directe per TDT pels diversos canals amb que compta TV Comarcal a La Vall d’Albaida, La Costera, La Safor i La Marina Alta, així com per internet.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + 8 =