L’Òpera arriba hui al Gran Teatre amb «El Trencanous» de Tchaikovsky

Demà es representarà «Incendis» a càrrec de Teatre de la Lluna

El Gran Teatre de Xàtiva acull aquesta vesprada una nova cita operística amb la posada en escena de «El trencanous» de Tchaikovsky, a càrrec del Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko. La cita, que constarà de dos actes, està programada per a les 20:30 hores i el preu de les entrades és de 21 euros o 18 euros amb descomptes.

El Ballet Nacional Rus està conformat per 45 persones i va ser fundat en 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko, intentà fer realitat la seua visió d’una companyia que reunira els elements més clàssics de les grans companyies de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins del marc del ballet clàssic rus. El seu treball es basa en escenificar i posar en escena noves produccions de clàssics com ara «Giselle», «El Quixot» o «Paquita i Carmen».

Demà «Incendis»

incendis-teatre-la-llunaD’altra banda, demà divendres a les 22:30 de la nit es representarà l’obra «Incendis» per part de Teatre de la Lluna, emmarcada en els actes de celebració del seu 25 aniversari. El preu de les entrades és de 12 euros, 10 euros amb descomptes.
L’obra naix a partir d’un text de Wajdi Mouawad, un poeta d’escenari que va viure a Beirut fins als vuit anys, on va veure com un autobús de refugiats palestins era cosit a trets per les milícies cristianes, al començament de la guerra civil libanesa.

Al seu exili a França i Montreal, Mouawad va tractar de recrear les seues arrels a través del teatre, començant a dirigir, actuar i escriure. L’any 2009 va presentar a Avinyó «Littora, Incendis i Forets», una trilogia d’onze hores de durada representada de Sol a Sol.

En l’actuació de demà, Teatre de la Lluna reviu Èdip, rei amb una altra lletra i una altra peripècia. La seua tragèdia conserva íntegre l’alè de la de Sòfocles, encara que el seu heroi tràgic no siga un príncep tebà. Nawal és la dona de qualsevol país en guerra: humiliada, violada una i mil voltes per l’enemic.


En Castellà:

La Ópera llega hoy al Gran Teatre con la puesta en escena de «El Cascanueces» de Tchaikovsky

Mañana se representará «Incendis» a cargo de Teatre de la Lluna

El Gran Teatre de Xàtiva acoge esta tarde una nueva cita operística con la puesta en escena de «El cascanueces» de Tchaikovsky, a cargo del Ballet Nacional Ruso de Sergei Radchenko. La cita, que constará de dos actos, está programada para las 20:30 horas y el precio de las entradas es de 21 euros o 18 euros con descuentos.

El Ballet Nacional Ruso está conformado por 45 personas y fue fundado en 1989, cuando el legendario solista del Teatro Bolshoi de Moscú, Sergei Radchenko, intentó hacer realidad su visión de una compañía que reuniera los elementos más clásicos de las grandes compañías de Ballet Kirov y Bolshoi en una nueva compañía de ballet independiente dentro del marco del ballet clásico ruso. Su trabajo se basa en escenificar y poner en escena nuevas producciones de clásicos como por ejemplo «Giselle», «Don Quijote» o «Paquita y Carmen».


Mañana «Incendis»
Por otro lado, mañana viernes a las 22:30 de la noche se representará lo obra «Incendis» por parte de Teatre de la Lluna, enmarcada en los actos de celebración de su 25 aniversario. El precio de las entradas es de 12 euros, 10 euros con descuentos.
La obra nace a partir de un texto de Wajdi Mouawad, un poeta de escenario que vivió en Beirut hasta los ocho años, donde vio como un autobús de refugiados palestinos era cosido a tiros por las milicias cristianas, a comienzos de la guerra civil libanesa.

En su exilio en Francia y Montreal, Mouawad trató de recrear sus raíces a través del teatro, empezando a dirigir, actuar y escribir. El año 2009 presentó en Aviñón «Littora, Incendios y Forets», una trilogía de once horas de duración representada de Sol a Sol.


En la actuación de mañana, Teatre de la Lluna revive a Edipo, rey con otra letra y otra peripecia. Su tragedia conserva íntegro el aliento de la de Sófocles, aunque su héroe trágico no sea un príncipe tebano. Nawal es la mujer de cualquier país en guerra: humillada, violada una y mil vueltas por el enemigo.

No hay comentarios

Dejar respuesta