L’Escola de Danses de Xàtiva presentarà la mostra ‘Arrelats Folk’ dins la programació de la Fira

L’Escola de Danses de Xàtiva ha anunciat que el proper dijous dia 18 d’agost celebrarà, a les 11:30h i al Reial de la Fira, la presentació oficial de la sisena mostra Arrelats Folk que tindrà lloc a la capital de La Costera del 23 de setembre a l’1 d’octubre.

Enguany la mostra compta amb un fonamental recolçament econòmic i institucional per part de l’Ajuntament de Xàtiva i per primera vegada també de la Diputació de València i de Renfe Rodalies, tal i com expliquen des de l’organització.

Seran presents a l’acte:

• Roger Cerdà, alcalde de la ciutat.
• Miquel Lorente, primer tinent d’alcalde de la ciutat i regidor de Promoció Econòmica.
• Cristina Suñer, segona tinent d’alcalde de la ciutat.
• Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre.
• Jordi Estellés, regidor de Cultura.
• Mariola Sanchis, regidora de Turisme
• I representants de la Comissió Arrelats de l’Escola de Danses.

A l’acte es presentarà la programació oficial de la VI Mostra i es comptarà amb l’actuació del grup de música folk valencià XALUQ, que realitzarà un micro-concert.

Arrelats és una Mostra anual organitzada des de 2011 per l’Escola de Danses de Xàtiva, que es fonamenta sobre tres pilars bàsics:

– Mostrar la diversitat i riquesa del folklore en totes les seves vessants. El folklore està en continua evolució, millorant permanentment, creant noves alternatives, fusionant músiques i cultures per a oferir al públic una visió més moderna i creativa, complementària de la que ja coneguem i sempre absolutament respectuosa amb les arrels de les que venim i de les que ens sentim especialment orgullosos i orgulloses.

– Apropar una vegada a l’any a la ciutat de Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música i dansa folk, així com de les diferents expressions artístiques tradicionals, no sols dels territoris valencians sinò d’arreu del món.

– Promocionar culturalment i turística la ciutat de Xàtiva, projectant cada any una Mostra de major qualitat que siga suficientment atractiva per a atraure fins a la capital de La Costera nombrós públic de fora de la ciutat, convertint aquesta cada any en el referent mediterrani d’interior del folk durant el mes de setembre

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × cuatro =