L’atur baixa a l’Alcúdia de Crespins un 16% al mes d’octubre

L’Alcúdia de Crespins ha enregistrat en el mes d’octubre 104 aturats menys que al mateix mes de l’any 2015, el que suposa un descens de l’atur anual del 16’78%.

Respecte a les dades mensuals, l’Alcúdia compta amb 311 persones aturades menys que al mes de setembre, el que suposa una reducció del 37’61%.

Aquestes dades de l’atur, desconegudes des del 2008, quan hi havia 466 persones inscrites al Servef, es deuen, en part, a l’inici de la campanya citrícola del caqui, i de la taronja, tali com expliquen fonts municipals. Però també ha influït en aquesta baixada el Pla d’Ocupació que l’Ajuntament va posar en marxa al mes de febrer d’aquest mateix any. A més, s’ha donat suport a totes les persones desocupades que han iniciat una activitat empresarial al llarg 2016, bonificant el pagament de quotes d’autònoms durant el 6 primers mesos, tal i com recorden.

El Pla d’Ajuda als aturats ha donat treball, fins a octubre d’aquest any, a un total de 60 persones, entre les 3 borses de treball. S’han contractat 31 desocupats per a realitzar treballs qualificats i amb titulació, s’han ofertat 21 treballs de peó i 29 d’especialistes i distints serveis.

D’altra banda, l’Ajuntament contractarà treballadors de la borsa de treball per a dur a terme els projectes que presentarà els pròxims dies al Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) i el Pla Camins i Vials (PCV).

Amb un pressupost total de 130.492 euros provinents del PPOS el consistori es prepara per a la presentació de projectes per a la renovació i millora del municipi. La gestió directa que portarà l’ajuntament permetrà la contractació de 3 peons i 2 pintors de la Borsa de Treball municipal i un oficial d’obra contractat del Servef.

Entre els projectes a realitzar destaquen millores en el col·legi, instal·lació de jocs infantils, senyalització, adequacions i repavimentacions vials, actuacions i millores en zones verdes, la construcció de trasters en el poliesportiu, millores en la Llar dels Jubilats i l’adquisició d’equipament per a la Casa de la Cultura i la Sala Generalitat a més de divers material urbà, entre altres.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × cuatro =