L’Alcúdia de Crespins amortitza en els últims tres anys un milió d’euros en préstecs adquirits en anteriors legislatures

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha fet efectiu, este mes de maig, el pagament de quasi 408.000 euros del préstec del Pla d’Ajust de 2012 pel qual el Consistori estava obligat a pagar al Ministeri d’Hisenda un total d’1.207.032 euros. D’esta quantitat, ara per ara i una vegada feta l’última amortització, sols queden per abonar 164.007 euros, segons ha confirmat el regidor d’Hisenda, Roberto Granero.

Però este no és l’únic deute ja que es sumen altres operacions de crèdit adquirides pel Consistori en anteriors legislatures. “Vam heretar en 2015 una situació econòmica molt complicada que estem atenent i sanejant”, ha apuntat l’edil.

Segons Granero, “en estos tres anys de legislatura amb el pagament de préstecs, les amortitzacions extraordinàries, el conveni de fraccionament del deute amb la Diputació i el compliment de sentències s’ha fet front a més de 2 milions d’euros”.

El responsable d’Hisenda ha explicat que “estem reduint el deute heretat d’altres legislatures, obligats fins ara pel Ministeri a destinar els superàvits a amortitzar les operacions de crèdit, la qual cosa ens suposa deixar d’invertir en altres conceptes importants per al dia a dia del nostre poble”.

Tanmateix, l’edil ha explicat que a més del pagament del préstec corresponent al Pla d’Ajust realitzat en 2012 per l’anterior govern popular, també, s’ha fet efectiu aquesta legislatura el pagament a la Diputació de 188.732 euros corresponents al deute adquirit en les darreres legislatures sobretot des de 2009 fins a 2013 i que ascendia a 1.797.690 euros quan el govern actual va accedir a l’Ajuntament.

A tot açò se suma, el pagament, el passat mes de febrer, de la segona anualitat de 432.826 euros per a saldar el deute per l’expropiació d’unes parcel·les al Riu Nou. En este cas, cal recordar que la sentència del Tribunal Superior de Justícia va condemnar a l’Ajuntament al pagament de 3.462.610 euros més interessos i complir amb el pagament del principal en huit anualitats, este any és la segona. “Una autèntica llosa que condicionarà la gestió municipal de la pròxima dècada”, ha conclós l’edil.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × tres =