L’ Alcúdia de Crespins afronta la recta final de les seues Festes Majors

La localitat de l’Alcúdia de Crespins es prepara per a viure els últims dies de les seues Festes Majors que s’iniciaren el passat 26 d’agost amb la Serenata prèvia a la presentació de la Festera Major, Marta Bonilla, així com de la resta de festers.

Durant aquestos dies han tingut lloc diversos actes per a tots els públics entre els que han destacat la tradicional ‘Entrà’ i el ‘Pregó’, del passat dia 3, o la nit de tributs al rock nacional celebrat a l’espai jove ‘La Sénia’, durant aquesta mateixa jornada.

També cal destacar l’èxit de públic que han suposat les actuacions a la plaça de la Constitució, especialment els espectacles ‘In Vivo’ i els d’homenatge a Rafael ‘Digan lo que digan’ i a Mecano, ‘Eterno Mecano’. Així com la ‘Gran Cordà’ a càrrec de la Penya el Cristo.

Els actes religiosos també han tingut el seu espai amb la processó en honor a la Divina Aurora, la de la Baixà i la de la Volta, que a pesar de les elevades temparatures congregaren durant els dies 4 i 5 a un important nombre de participants.

La ‘Nit de cassoles d’arròs al forn’, amb premis per a les millors cassoles i celebrada ahir dimecres, era també una de les activitats més esperades pels veïns. De fet es congregaren al voltant de 700 persones a la plaça Generalitat.

Ara, per als últims dies es reserven els actes més multitudinaris. Hui dijous es dedica al ‘Dia de les Quintes’ que celebraran un sopar a tots els bars del poble per a, seguidament, gaudir de l’actuació de l’orquestra Montecarlo. A més durant la jornada de hui la gent gran també serà protagonista amb la visita a la residència i un berenar per a jubilats. Destaca també, del progarama de hui, el circuit artístic, una de les novetats impulsades enguany per la Regidoria de Festes, amb exhibició de grafitti, projecció de documental i concert de jazz a partir de les 18:00h a la plaça Generalitat Valenciana.

L’accés a la Sénia acollirà divendres altre dels esdeveniments que combina gastronomia i festa, la ‘Nit de les Paelles’ amb música en directe i seguidament una macrodiscomòbil fins la matinada.

Finalment, dissabte serà el moment de traure tota la imaginació per a participar en la ‘Nit de les disfresses’ que començarà amb la tradicional desfilada a les 00:00h de la nit des de l’avinguda Blasco Ibáñez. Cal recordar que, també com ha novetat, s’ha introduït una desfilada i concurs de disfresses infantil que es celebrarà, prèviament, a les 19:00h des de la Casa de Cultura.

Per últim, els actes religiosos marcaran el últim dia de les festes, diumenge, amb la processó de ‘La Pujà’, a partir de les 20:00h, i un gran castell de focs d’artifici que ficarà el punt i final a les festes de 2016.

Campanya Igualtat

D’altra banda, l’edició de les festes d’enguany s’ha aprofitat per a ficar en marxa una campanya d’igualtat, des de la regidoria responsable, amb la finalitat de que tant els veïns com els visitants puguen gaudir dels actes festius amb igualtat.

Per aquest motiu, s’han penjat diverses pancartes en diversos punts de la localitat amb lemes com ‘Tradicions i costums, participació amb igualtat’ o ‘Espai social i cultural, desenvolupament amb igualtat’.

Es tracta d’una iniciativa que pretén concienciar sobre aquest tema aprofitant les grans congregacions de gent que tenen lloc durant la celebració dels diferents actes ja que des de l’equip de govern s’està apostant fortament per treballar en aquesta línia i poder aconseguir un poble lliure de desigualtats.

No hay comentarios

Dejar respuesta

10 − 7 =