L’Ajuntament de Xàtiva rep als corresponsals juvenils dels centres educatius de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut hui als joves que durant aquest any han participat al projecte de corresponsals juvenils en els distints centres educatius de la ciutat, en un acte en el que han assistit l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de Joventut Lena Baraza i la regidora d’Educació Amor Amorós.

L’acte ha servit per explicar l’experiència de l’activitat en la que els participants -un total de 9- han actuat com a nexe d’unió entre els seus companys i la Casa de la Joventut, per tal de donar a conèixer i difondre les distintes activitats que es duen a terme a la ciutat a nivell juvenil.

Els objectius han estat la generació i distribució d’informació juvenil a més de dinamitzar els Punts d’informació i detectar i potenciar la participació juvenil. Els corresponsals rebien la programació mensual i realitzaven una reunió informativa per tal de preparar la informació. Posteriorment començava el treball als distints centres, on es repartien fullets i es passava per les diferents classes per tal de donar a conèixer les activitats previstes i de recollir les diferents propostes dels joves per poder transmetre-les posteriorment als professionals municipals.

Entre les diferents tasques realitzades estan la coordinació amb els serveis especialitzats d’informació juvenil i amb els diferents estaments i òrgans de direcció e l’IES, la detecció de les necessitats informatives de cada centre i l’execució de campanyes mensuals, la recollida i organització de la informació, i la motivació i canalització de les necessitats de participació dels alumnes dels diferents centres.

«Per a nosaltres el vostre treball és molt important perquè és difícil arribar a contactar amb la gent jove. Vosaltres sou els nostres ulls als diferents centres. Açò comença com un joc però volem que acabeu tenint la capacitat de ser un xicotet referent, un interlocutor vàlid entre la comunitat juvenil i nosaltres», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui també s’ha referit al transfons que tenen projectes com aquest: «per poder decidir quines polítiques has de portar a terme per a la gent jove és interessant saber l’opinió dels propis interessats. Quines són les problemàtiques de la gent jove, de quins temes els interessa parlar o quines coses generen problemes en l’àmbit social, educatiu o social i així poder solucionar problemes que d’altra manera poden quedar amagats».

Els corresponsals, que aquest any han sigut del Josep de Ribera i del Claret, també han participat en dues jornades, una celebrada a Benicàssim i una altra a Piles, en les que han compartit experiències amb els seus homòlegs de localitats com San Antonio Benagèber o altres del Camp de Túria com Marines o Bètera.

També s’han dut a terme activitats com quedades de pop coreà, que compta amb fans a la localitat de Xàtiva i a altres municipis propers, en les que es parla, es balla i es canta al voltant d’aquest estil musical, o propostes per als procés participatiu del DecideiXàtiva.

L’acte ha conclòs amb el repartiment d’uns diplomes acreditatius, i a més a més els participants d’aquesta activitat rebran també entrades per als diferents concerts de la Fira d’Agost.

No hay comentarios

Dejar respuesta