La Trobada de Folklore rellança les danses i rondalles, els grups de tabal i dolçaina i orquestres de “pols i plectre”

La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, es presenta en una segona edició després de la iniciativa que va començar el passat any, en el qual conjuntament van consensuar la institució provincial i una significativa representació del món de la dansa i la música tradicional, el nou model de trobada del folklore valencià.

Totes aquestes jornades intercomarcals de folklore pretenen visibilitzar les diferents manifestacions del repertori de música i balls populars, amb corals, orquestres de “pols i plectre”, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles, i així garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats.

D’igual manera, els assistents podran participar en jocs tradicionals, tallers i presentacions literàries al voltant del folklore.

La II Trobada de Folklore aposta per la descentralització més enllà de la ciutat de València, a més de continuar la modalitat d’exhibició en lloc de la de l’antic concurs. S’ha optat, per tant, per incrementar el nombre de formacions participants, respecte al format anterior del concurs, i facilitar l’assistència a moltes més persones i en més localitats de les comarques valencianes.

Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Corbera i València seran els epicentres de les actuacions en les comarques de la Costera, el Camp de Turia, la Ribera Baixa, la Safor i València.

Entre les formacions participants destaca la presència de corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles.
Per la diversitat d’activitats i per a garantir l’assistència dels interessats als actes, s’ha previst una línia de reserves de places per als tallers de danses mitjançant el correu electrònic labatliarespon@dival.es o el telèfon d’atenció a la ciutadania de la Diputació, el 963882525.

No hay comentarios

Dejar respuesta