‘La Subida al Terrerro de Chella’ inaugurarà dissabte una nova edició del Circuit de Carreres Populars

La XI edició del Circuit Cajamar de Carreres Populars de la Costera, la Canal, Vall d’Aiora i Cofrents va ser presentada en la vesprada de dimarts en el Palau dels Comtes de Cervellón d’Anna. L’acte, que va comptar amb la presència del president del circuit, Carlos Garrido, el coordinaor del mateix, Ricardo Gil, i l’alcaldessa del municipi i presidenta de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, Pilar Sarrión, va servir per a donar a conèixer les novetats d’enguany i el calendari de les proves.

Pel que fa a les novetats, el coordinador del circuit va explicar que “moltes d’elles han estat introduïdes després de recollir les propostes de diferents clubs d’atletisme i corredors a través de la celebració de reunions presencials i enquestes”. Gil va destacar la inclusió de noves categories com la dels clubs amb una classificació especial; la reducció del preu del circuit amb taxes molt competitives pel que fa a altres circuits; i l’aposta per les xarxes socials per tal d’arribar als corredors d’una manera més directa.

En aquest sentit, el president del Circuit va assegurar que “el circuit serà allò que nosaltres vulguem” per la qual cosa va continuar animant a la gent a traslladar les seues propostes per tal d’analitzar-les i ficar-les en pràctica.

Pel que fa al desenvolupament del circuit, Garrido va anunciar que en l’edició d’enguany hi haurà un total de 21 proves, sent la primera la ‘XXIII Subida y III Marcha al Terrero de Chella’ que tindrà lloc aquest mateix dissabte. A més, va indicar que la Volta a Peu de Vallada serà la més llarga amb 10.000 metres i la Milla Ciutat de Xàtiva, que es suma enguany per primera vegada, la més curta amb 5.000 metres.

El president del Circuit també va explicar que “amb aquesta varietat d’itineraris i amb l’aposta que molts pobles estan fent per les marxes senderistes s’ofereixen opcions per a tots els gustos”. Així doncs “cadascú pot optar per la modalitat que més li agrade i inclús participar animant als corredors”.

Garrido no va voler deixar de costat la vessant turística d’aquesta iniciativa esportiva i va convidar als participants i als seus familiars a aprofitar les curses per tal de conèixer els nostres pobles.

XXIII Subida y III Marcha al Terrero de Chella

Subida al Terrero ChellaAmb una distància de 8.400 metres i un important desnivell, la ‘XXIII Subida al Terrero de Chella’ marcarà l’inici de la XI edició del Circuit de Carreres Populars.

Dissabte, a partir de les 16:00h, es celebraran les curses per als xiquets començant per la categoria de prebenjamí. Seguidament es procedirà al lliurament de premis on tots rebran una medalla commemorativa a més de trofeu per als tres primers. A continuació podran gaudir d’ un castell inflable.

Jesús Frigols Seguí, col·laborador de l’Ajuntament en l’organització de la prova, ha explicat que “esperem al voltant de 100 xiquets ja que les escoles d’atletisme solen participar el que fa que la prova tinga molt bona acollida”.

Posteriorment, al voltant de les 17:00h, arrancarà la cursa absoluta i també la marxa senderista. En aquesta ocasió, l’itinerari discorrerà pel terme municipal i passarà també per dos paratges naturals. Segons Frigols “un dels punts més emotius per als corredors és la pujada al Terrero on hi haurà una batucada i una gran afluència de públic animant als participants en un dels punts més durs de la prova”.

Al finalitzar es procedirà al lliurament de premis amb trofeus per als tres primers de cada categoria i premis per als corredors locals d’absoluta i veterans A en categoria femenina i masculina.
Pel que fa a la borsa del corredor inclourà com a novetat un guants tècnics fluorescents. A més, en meta hi haurà aigua, begudes isotòniques i fruita.