La Regidoria de Medi Ambient netejarà els abocadors il·legals del terme de Xàtiva

La regidoria de Medi Ambient començarà aquesta setmana la neteja dels abocadors il·legals del terme de Xàtiva. La regidora de l’àrea, Pilar Gimeno, ha anunciat que “es tracta d’una problemàtica que arrastrem des de fa anys i que cal solventar el més prompte possible perquè els abocadors incontrolats comporten un focus d’insalubritat, un risc elevat d’incendis i un efecte reclam de l’incivisme”.

Des de l’àrea de Medi Ambient s’adverteix que fa 8 anys que no s’ha actuat en matèria de neteja ni prevenció d’abocaments il·legals. Els tècnics han detectat 5 punts conflictius al terme municipal. En els pròxims dies s’iniciarà la neteja de 3 d’estos abocadors. Es tracta del situat darrere de la Ciutat de l’Esport, el que es troba al costat de l’antiga fàbrica de paper i el que hi ha a la vora de la caseta de reg de la sequia de La Vila.

L’actuació es realitzarà en dos fases: primer es farà un triatge manual dels elements voluminosos, de plàstics i d’altres tipologies de residus que puguen ser dipositats als contenidors de l’ecoparc. I, en segon lloc, es procedirà a la recollida amb retroexcavadora i camió bolquet dels residus inerts resultants per transportar-los a un abocador autoritzat (RIA).

“A banda d’aquestes recollides puntuals, des de la regidoria, estem treballant per incloure la recollida i acondicionament periòdic d’estos punts en el protocol de neteja de la ciutat així com la senyalització informativa d’estos llocs per evitar l’increment d’abocaments il·legals”, ha apuntat Gimeno.

Nous contenidors soterrats a l’Avinguda de Selgas
Aquesta setmana també han entrat en funcionament 10 nous contenidors soterrats a l’avinguda Selgas (2 de vidre, 2 de cartró, 2 de plàstic i 4 per a fem orgànic). Els nous sistemes de recollida de fem estan ubicats abans de l’encreuament amb el Carrer Santa Ana i enfront de l’institut de La Costera.

La instal·lació dels contenidors, els quals compten amb comandament remot per facilitar la recollida, s’ha realitzat a partir d’una subvenció de la Diputació per a Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

No hay comentarios

Dejar respuesta