La Mancomunitat reivindica «L’empoderament com a prevenció de la Violència de Gènere»

La seu de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal acollirà demà dissabte a partir de les 11:00h un acte enmarcat en les activitats realitzades a les comarques amb motiu de la celebració del 25 de Novembre en el que es reivindicarà ‘L’empoderament com a prevenció de la Violència de Gènere’.

La cita arrancarà amb la benvinguda i adhesió de la Mancomunitat al Pla contra la Violència de Gènere a càrrec de la presidenta Mª José Tortosa. Seguidament es procedirà a la lectura d’un recital poemari que encetaran els components de taller de poesia i escriptura feminista de Xateba que quedarà obert, posteriorment, per a tota aquella persona que es vulga sumar.

Al voltant de les 12:00h es procedirà a retre homenatge a totes aquelles dones que lluiten contra la violència de gènere a les nostres comarques. Les escollides per a aquesta primera edició han sigut: Teresa Gandia de Bolbaite; Celia Sanchis de Cerdà; Rebeca Antronio de Enguera; Sara Bataller de la Font de la Figuera; Lolita Torres de l’Alcúdia de Cresìns; Diamar Pla de la Llosa de Ranes; Conxín Fuente de Rotglà; Pepa Moreno de Torrella; Marina Calatayud de Vallada; Margarita Llaudes de Xàtiva; i Mª José Vercher de Genovés.

La presidenta de la Mancomunitat ha destacat que “es tracta d’una activitat pionera que busca visibilitzar l’empoderament de les dones com un element clau per lluitar contra la violència de gènere”.

Pel que fa a la vessant política, Tortosa ha insistit en que “ es segueix treballant per tal de confeccionar un equip multidisciplinar que done una cobertura òptima als pobles mancomunats que requereixen serveis en aquest àmbit al mateix temps que puga ser d’utilitat per a les dones que pateixen maltractament”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

8 − 8 =