La Llosa de Ranes acull una de les partides de Petanca de la Lliga Vales

La Lliga Vales, és una activitat amb la finalitat de crear un encontre entre Associacions de Persones amb enfermetat mental, que actualment compta amb 12 centres i associacions participants. La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, van organitzar ahir un torneig de la Lliga Vales de Petanca al Parc Emilio Bolinches, per a persones amb diversitat funcional. Pel matí, el Consistori va rebre als membres del Centre de Rehabilitació Biopsicosocial Museu Valencia del Departament de la Fe i al CRIS A.D.I.E.M d’Ontinyent. L’alcalde de la població, Evarist Aznar, els va explicar la importància d’estes activitats, tant per als usuris dels centres com per a la Llosa de Ranes, per a visibilitzar-los.

la-llosa-petanca-2-diaridigital.esEn paraules de la Regidora de Benestar Social, Paqui Juan, “és una visita molt important perquè volem donar-li visibilitat a les patologies dins de la salut mental, poder treballar amb ells. És un orgull que ens visiten”. Els dos equips estaven acompanyats per Mónica Quilis (educadora social) del CRIS d’Ontinyent i, per Teresa Hernández (auxiliar d’infermeria) i Cristina Canet (terapeuta ocupacional) del Centre Museu Valencia. Per a Mónica, “el fet d’estar en la Llosa de Ranes és molt important i molt d’agraïr voler donar visibilitat i normalitzar als nostres usuaris i les seues capacitats”.

la-llosa-petanca-3-diaridigital.esDes del Centre Museu Valencia, Teresa Hernández considera que l’esport és una activitat clau per a ells: “als nostres usuaris els agrada competir i participar i l’esport combina activitats cognitives, percepció social i motrocitat” a més, afegeix “este tipus d’usuaris tendeixen al sedentarisme, i els motivem amb l’esport”. Després del torneig de petanca, els dos grups visitaren diversos punts de la localitat i van assegurar que tornarien ben prompte al nostre municipi. Els centres de rehabilitació i integració social (CRIS), són servicis específics i especialitzats, en règim ambulatori, dirigits a persones amb enfermetat mental crònica, amb un deterioració significativa de les seues capacitats funcionals, on es duen a terme programes de treball adequats a les característiques, necessitats i situació concreta als usuaris

No hay comentarios

Dejar respuesta

siete − dos =