La Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva celebra una assemblea oberta

La Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva celebrarà este divendres, a les 20 hores, en la plaça Calixt III del centre històric de la ciutat, la seua primera assemblea oberta després de la seua recent constitució com a associació.

L’objectiu d’esta convocatòria és «celebrar una primera trobada oberta a la participació de totes les persones interessades en la millora de la greu situació que presenta hui el conjunt historicoartístic de Xàtiva, després d’anys d’oblit i abandonament, i que no pareix començar a revertir-se, després d’un any de gestió del nou govern municipal, sense una fulla de ruta i un pla d’actuacions definides per aquest espai», tal i com expliquen.

Amb l’actual conjuntura «d’escassetat pressupostària» i «després d’una vintena d’anys de desinterés i oblit», apunten, «posar remei als mals que afecten el cor històric de la ciutat de Xàtiva és complicat i requerix un temps, però això no és incompatible amb actuacions puntuals i urgents en els àmbits del trànsit, el turisme o els servicis, que no requerixen gran inversió i que ni s’han estudiat, ni pareix que es vagen a posar en marxa a curt termini».

Des de la Iniciativa pel Centre Històric de Xàtiva asseguren que s’han dirigit en diverses ocasions als nous gestors municipals procedents dels partits que van firmar el Manifest per la Recuperació del Centre Històric i que ells mateixos van incorporar al seu pacte de govern de Sant Doménec.

«Hem aportat propostes de regulació del trànsit en el nucli antic, també respecte al turisme, els serveis, el comerç, la vivenda i problemes detectats que ens han fet arribar des del veïnat i la societat xativina, be dirigides per escrit a l’Ajuntament, en reunions, o través de ponències en jornades, comunicats en mitjans i en els nostres canals en xarxes socials. Són carències que es continuen donant cada dia en esta part de la ciutat pròxima a una situació de degradació ja quasi irreversible si no s’actua amb celeritat. Quasi totes elles han caigut en sac trencat i les promeses de col·laboració i treball en equip s’han tornat en realitats de silenci, indiferència, i inclús vetlada crítica des del nou equip municipal», han conclòs des d’aquesta associació.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − cuatro =