La Diputació simplifica el seu pla d’obres i serveis per a injectar enguany 34 milions

La Diputació de València ha presentat un renovat pla d’inversions per a 2017 que, a banda de repartir 34 milions d’euros entre els 266 municipis valencians, atén les dues principals demandes dels alcaldes: agilitzar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d’aprovació de les obres. Aquests canvis permetran avançar en l’execució de les actuacions programades, reduirà el període de tramitació dels expedients i donarà més temps als ajuntaments per a realitzar processos participatius.

El nou pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), que substitueix al Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), arriba també amb la novetat d’una nova fórmula de repartiment de les ajudes, en la qual s’accentuen els criteris socials com la taxa de l’atur o mediambientals com el Pacte d’Alcaldies.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han presentat aquest dimecres el projecte per a 2017 en roda de premsa. Concretament, la inversió de la Corporació provincial a través d’aquest pla serà de 33 milions d’euros per als ajuntaments i un milió d’euros per a les mancomunitats. A més, s’aportarà un milió d’euros addicional destinat al pagament dels honoraris de la redacció projectes.

“El nou pla reflecteix el treball ben fet per la Diputació, en la seua màxima per dotar de recursos als municipis i reconèixer la seua majoria d’edat”, ha explicat el president de la corporació, Jorge Rodríguez. A més del canvi de nom, Rodríguez ha afegit que el nou SOM atén a criteris socials com la taxa d’atur i la promoció de la sostenibilitat amb el Pacte d’Alcaldies.

El president de la Diputació ha animat als consistoris a que s’informen del nou pla d’inversió als municipis. “Els terminis s’han ampliat per a impulsar la participació ciutadana, reivindicacions que ens feien tant els ajuntaments com els ciutadans”, ha assenyalat. Les institucions públiques tindran fins al 16 de juny per a presentar els projectes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

11 + quince =