La Diputació de València vuelve un año más a Fitur con su marca València Turisme y un Patronato que, en el marco del espacio ocupado por la Comunitat en la feria de referencia en el sector, aglutina las propuestas turísticas de una treintena de municipios de la provincia presentes en Madrid. La corporación mostrará estos días en Ifema el “brillo” de un turismo valenciano que basa su fortaleza en la colaboración entre instituciones y empresas.

FITUR-2019-(2)El presidente, Toni Gaspar, ha destacado el “momento brillante que vive la gestión turística” en la provincia de Valencia, gracias a una “imprescindible colaboración entre administraciones y empresas que están facilitando la explotación del producto autóctono de cada comarca”. Como ejemplo de esta nueva “mirada en perspectiva”, el presidente provincial destacó los planes de Dinamización y Gobernanza Turística, que en 2019 alcanzarán la cifra de 11 actuaciones por toda la provincia y en los que trabajarán de forma conjunta la Diputació, la Agència Valenciana de Turisme, las mancomunidades y los municipios.

FITUR-2019-(3)Por su parte, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha puesto en valor la “apuesta decidida” de la corporación durante esta legislatura por “profesionalizar” las actividades de promoción y creación de producto turístico. “Las líneas de apoyo institucionales, las subvenciones, así como las de asistencia en el territorio y los programas, han marcado la política de gestión turística del Patronat de Turisme de la Diputació, siempre desde la objetividad, la innovación y la colaboración interinstitucional”, ha añadido Amigó.

fitur-4En su intervención, la diputada de Turismo ha explicado que a lo largo de este mandato “hemos ido avanzado paso a paso; primero lanzamos una nueva marca para mostrar quienes somos, València Turisme; después, explicamos cómo somos, ‘food, living&sun’, y el año pasado acudimos con las infinitas razones del porqué València, ‘Why V’”. En esta ocasión, el Patronato centra su participación en Fitur en tres propuestas: la parte gastronómica que representa ‘Del Tros al Plat’, la provincia como plató cinematográfico en ‘Film València’ y los nuevos modelos de comercialización de productos turísticos, desarrollados a partir de workshops para conectar productos turísticos y plataformas de comercialización.

Planes de Gobernanza

La estrategia de activar el sector de la mano de las empresas, para que éstas puedan vivir de un “turismo objetivo” que venda experiencias, se fundamenta en la colaboración previa entre las instituciones, que se ha traducido esta legislatura en los planes de Gobernanza y Competitividad Turística puestos en marcha por la Diputació, la Generalitat, las mancomunidades y los ayuntamientos de la provincia.

Bajo esta fórmula, se han completado ya los planes del Alto Turia y la Vall d’Albaida, en los que se han invertido 900.000 euros para ofrecer productos turísticos exclusivos basados en la oferta global de los municipios que forman la mancomunidad o integran la comarca. El objetivo es atraer el turismo no a un destino o punto concreto sino a una ruta organizada con una mayor riqueza turística y disponibilidad de recursos.

Además de estos planes iniciales, hay otros nueve en marcha o que se activarán este mismo año, hasta un total de 11 proyectos turísticos o planes de Gobernanza que afectan a prácticamente todas las comarcas de la provincia. Desde La Safor hasta la Tierra del Vino que representa la zona Utiel-Requena, pasando por La Costera, el Camp de Túria, el Consorcio de La Ribera, Sagunto, Bunyol, el Carraixet y la Canal de Navarrés.

Fruto de este trabajo conjunto entre la Diputació, la Agència Valenciana de Turisme y 11 mancomunidades, junto a las empresas del sector turístico, más de 170 municipios de la provincia se han beneficiado de estas herramientas de proyección de sus recursos turísticos, con asistencia permanente para los técnicos locales y programas conjuntos de turismo activo, deportivo, gastronómico y cultural que han sido “punteros”, según afirman los responsables provinciales. El modelo de gestión turística de la Diputació ha contemplado también ofertas experienciales relacionadas con la bicicleta, la pilota y la música.


En Valencià:

La Diputació mostra en Fitur la ‘lluentor’ del turisme valencià fruit de la col·laboració entre institucions i empreses

La Diputació de València torna un any més a Fitur amb la seua marca València Turisme i un Patronat que, en el marc de l’espai ocupat per la Comunitat en la fira de referència en el sector, aglutina les propostes turístiques d’una trentena de municipis de la província presents a Madrid. La corporació mostrarà aquests dies en Ifema la “lluentor” d’un turisme valencià que basa la seua fortalesa en la col·laboració entre institucions i empreses.

El president, Toni Gaspar, ha destacat el “moment brillant que viu la gestió turística” a la província de València, gràcies a una “imprescindible col·laboració entre administracions i empreses que estan facilitant l’explotació del producte autòcton de cada comarca”. Com a exemple d’aquesta nova “mirada en perspectiva”, el president provincial va destacar els plans de Dinamització i Governança Turística, que en 2019 aconseguiran la xifra d’11 actuacions per tota la província i en els quals treballaran de forma conjunta la Diputació, l’Agència Valenciana de Turisme, les mancomunitats i els municipis.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha posat en valor la “aposta decidida” de la corporació durant aquesta legislatura per “professionalitzar” les activitats de promoció i creació de producte turístic. “Les línies de suport institucionals, les subvencions, així com les d’assistència en el territori i els programes, han marcat la política de gestió turística del Patronat de Turisme de la Diputació, sempre des de l’objectivitat, la innovació i la col·laboració interinstitucional”, ha afegit Amigó.

En la seua intervenció, la diputada de Turisme ha explicat que al llarg d’aquest mandat “hem anat avançant pas a pas; primer llancem una nova marca per a mostrar qui som, València Turisme; després, expliquem com som, ‘food, living&sun’, i l’any passat vam acudir amb les infinites raons del perquè València, ‘Why V’”. En aquesta ocasió, el Patronat centra la seua participació en Fitur en tres propostes: la part gastronòmica que representa ‘Del Tros al Plat’, la província com a plató cinematogràfic en ‘Film València’ i els nous models de comercialització de productes turístics, desenvolupats a partir de workshops per a connectar productes turístics i plataformes de comercialització.

Plans de Governança

L’estratègia d’activar el sector de la mà de les empreses, perquè aquestes puguen viure d’un “turisme objectiu” que venga experiències, es fonamenta en la col·laboració prèvia entre les institucions, que s’ha traduït aquesta legislatura en els plans de Governança i Competitivitat Turística posats en marxa per la Diputació, la Generalitat, les mancomunitats i els ajuntaments de la província.

Sota aquesta fórmula, s’han completat ja els plans de l’Alt Túria i la Vall d’Albaida, en els quals s’han invertit 900.000 euros per a oferir productes turístics exclusius basats en l’oferta global dels municipis que formen la mancomunitat o integren la comarca. L’objectiu és atraure el turisme no a una destinació o punt concret sinó a una ruta organitzada amb una major riquesa turística i disponibilitat de recursos.

A més d’aquests plans inicials, hi ha altres nou en marxa o que s’activaran aquest mateix any, fins a un total d’11 projectes turístics o plans de Governança que afecten a pràcticament totes les comarques de la província. Des de La Safor fins a la Terra del Vi que representa la zona Utiel-Requena, passant per La Costera, el Camp de Túria, el Consorci de la Ribera, Sagunt, Bunyol, el Carraixet i la Canal de Navarrés.

Fruit d’aquest treball conjunt entre la Diputació, l’Agència Valenciana de Turisme i 11 mancomunitats, al costat de les empreses del sector turístic, més de 170 municipis de la província s’han beneficiat d’aquestes eines de projecció dels seus recursos turístics, amb assistència permanent per als tècnics locals i programes conjunts de turisme actiu, esportiu, gastronòmic i cultural que han sigut “capdavanters”, segons afirmen els responsables provincials. El model de gestió turística de la Diputació ha contemplat també ofertes experiencials relacionades amb la bicicleta, la pilota i la música.

No hay comentarios

Dejar respuesta