La pionera acció formativa, homologada per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), ha començat aquesta setmana amb un curs a Ontinyent que s’impartirà en altres set localitats, la següent d’elles Xàtiva

La policia local dels municipis de la província de València rep des d’aquesta setmana formació especialitzada en matèria de violència de gènere a través de cursos itinerants, un pla pioner a la Comunitat Valenciana impulsat per la Diputació de València i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).

Les accions formatives “Policia local i violència de gènere: la víctima com a centre de la intervenció” tenen 20 hores de durada i van començar aquest dilluns en la localitat d’Ontinyent, on 26 agents de policia de 12 localitats assisteixen fins al dia 27 a classes impartides per professionals de gran experiència tècnica en violència de gènere, com a fiscals, psicòlogues, agents d’igualtat, expertes universitàries i policies locals.

Els continguts són de caràcter interdisciplinari i giren entorn de tres àrees bàsiques: social, policial i jurídica, amb un important enfocament en la sensibilització dels agents i el domini dels protocols tècnics relacionats amb aquest delicte per a aconseguir una resposta el més eficient possible en l’atenció a les víctimes.

A més, prèviament es va enquestar als cossos de policia de cada municipi per a conèixer què competències tenien en matèria de violència de gènere i millorar així la qualitat de l’acció formativa, que és eminentment pràctica.

Durant la presentació del primer curs, la regidora de Seguretat d’Ontinyent, Tudi Guillem, va destacar “l’estalvi en temps i diners que suposa que cursos com aquest es puguen impartir en la ciutat, ja que evita als agents desplaçar-se a altres localitats”.

En aquest sentit, el calendari de l’acció formativa preveu set sessions més en altres localitats, la següent d’elles a Xàtiva el pròxim 30 de gener, i s’estudia la possibilitat d’afegir tres cursos més després de l’estiu.

La tercera sessió tindrà lloc a Alzira (13 de febrer); la quarta, a Gandia (27 de febrer); la cinquena, a Sagunt (27 de març); la sisena, a Llíria (17 d’abril); la setena, a Requena (8 de maig) i l’octava i última a València (22 de maig).

Pla pioner a la Comunitat

L’acció formativa és fruit d’un conveni de col·laboració subscrit entre la Diputació de València i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) per a facilitar a la policia local de la província una formació integral en matèria de violència de gènere, un pla pioner a la Comunitat.

Segons el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquest pla “atén la necessitat de la societat actual d’exigir més proximitat i eficàcia als policies per a resoldre problemes de violència de gènere, per al que han d’estar preparats”.

La violència masclista és una de les problemàtiques més importants de la nostra societat i a la qual s’enfronta diàriament la policia local. La sensibilització, coneixement i comprensió, així com el domini dels protocols tècnics relacionats amb aquest delicte, és fonamental per a tots els cossos de seguretat, i més si cap per a la policia local, que està més pròxima a la ciutadania i té presència en tots els municipis de la província.

No hay comentarios

Dejar respuesta