Finalitza el primer cicle del taller d’educació afectiu-sexual per a persones amb diversitat funcional

ASPROMIVISE, el CEE Pla de la Mesquita i ACOFEM hauran rebut aquesta formació abans de final de març

La regidoria de Prestacions Sanitàries, encapçalada per Cristina Suñer, va encetar ahir una nova roda de tallers d’educació afectiu-sexual per a persones amb diversitat funcional.

Per a Suñer, que ha centrat la seua tasca en la regidoria de Prestacions Sanitàries en la promoció de la salut i la prevenció, era important normalitzar i integrar el tema de la sexualitat i les relacions interpersonals de les persones amb diversitat funcional. «Durant molt de temps s’ha obviat el dret d’aquestes persones a satisfer les seues necessitats afectives i sexuals, i fins i tot s’ha considerat un tema tabú. Des de la Regidoria consideràvem que era una prioritat que calia abordar de la mà dels millors especialistes i donar-li un tractament especial.», apuntava la Regidora.

Les Promotores d’igualtat de Gènere Rosa Conca i Alina Rogoveanu de l’entitat sense ànim de lucre Muntis, especialitzades en el camp de les persones amb diversitat funcional i part d’entitats on es treballa la inclusió real i afectiva d’aquestes persones, són les encarregades de portar a terme els diferents tallers. Aquestes intervencions van dirigides a persones amb diversitat funcional física, cognitiva o de salut mental, amb les famílies de les quals s’ha realitzat un treball previ. Segons Conca i Rogoveanu, “és important fer veure a les famílies la importància de que el seu familiar amb diversitat funcional puga satisfer les seves necessitats interpersonals afectives i sexuals d’una manera adequada. Sovint, les pròpies famílies reconeixen que els seus fills i filles tenen les mateixes necessitats que els demés, però no saben com ajudar-los.”

Des de l’11 de febrer i fins al 21 de març es portaran a terme els diferents tallers als centres d’ACOFEM que, amb continguts especialment adaptats a les necessitats dels diversos grups, han dissenyat les tècniques.

Baix el nom “Jo em sento com tu”, les i els usuaris del CEEM participaran del curs de relacions afectives i sexuals per a persones amb diversitat funcional per malaltia mental, els dilluns a les 10:00h. Les i els usuaris del Centre de Dia participaran del curs “Som iguals amb mirades diferents”, els dimecres a les 15:00h. I els del CRIS, els dijous a les 11:00h, amb el curs “Sexualitat Prohibida” que abordarà comportaments saludables a les relacions afectives i sexuals per a persones amb diversitat funcional per malaltia mental.

El passat mes d’octubre l’alumnat del Centre Ocupacional La Costera-Aspromivise participava en el taller d’educació afectiu-sexual “El Cercle del Sexe”, i el mes de desembre, l’alumnat del CEE Pla de la Mesquita, en el taller “Aprendre a relacionar-se”. En aquestos dos tallers va ser imprescindible la participació dels pares, i, fins i tot, va haver formació exclusiva per a ells.

Cristina Suñer s’ha mostrat satisfeta amb aquest projecte i remarca que “ens va costar arrancar una mica perquè ens resultava molt difícil trobar professionals adequats per desenvolupar aquesta tasca, però sense dubte amb Rosa i Alina estan en les millors mans. Em sent satisfeta de poder dir que abans de finalitzar el curs 2018-2019, totes les persones amb diversitat funcional que acudeixen a algun dels centres de Xàtiva hauran rebut aquesta formació.”

No hay comentarios

Dejar respuesta