Dissabte arranca la Setmana de la Mobilitat a Xàtiva

Dintre del procés participatiu amb que s’ha organitzat la iniciativa, la Mesa de Mobilitat ja ha seleccionat les cinc activitats que els grups polítics municipals posaran en marxa com a commemoració d’aquesta setmana dedicada a conscienciar sobre la necessitat d’una mobilitat urbana sostenible.

Del 18 al 22 de setembre, el Partit Popular desenvoluparà l’activitat d’aparcament reservat per als cotxes d’ús col·lectiu de l’Hospital Lluís Alcanyís. L’activitat, que es durà a terme durant l’horari laboral, consisteix en reservar 7 places del pàrquing per a vehicles que transporten a 4 o més treballadors de l’hospital en un únic cotxe.

Dimarts dia 19 de setembre, a les 11 h, a la porta de l’Ajuntament, Compromís organitzarà l’activitat “Això és un acte incívic”. En aquest cas, es tracta de que escolars de la ciutat posen denúncies simbòliques front a infraccions i conductes incíviques en matèria de mobilitat detectades pels menors.

Dimecres 20 de setembre, a les 11 h, a la porta de l’Ajuntament, el PSPV-PSOE posarà en marxa l’activitat “Matemàtica gràfica”. La finalitat d’aquesta activitat és plasmar en fotografies l’impacte del desplaçament de 20 persones que utilitzen diferents mitjans de transport, com ara a peu, bicicleta, bus urbà o cotxe particular, mesurant les diferències en funció de l’ocupació de via pública que suposen eixos desplaçaments.

A Ciudadanos li toca organitzar l’activitat “Un dia amb la discapacitat”. Ho faran el dijous 21 de setembre, a les 12 h, des de la porta de l’Ajuntament. L’activitat consisteix en un recorregut urbà amb cadira de rodes per experimentar les dificultats per als desplaçaments que apareixen com a conseqüència de la presència de barreres arquitectòniques.

Finalment, el divendres 21 de setembre és el torn d’Esquerra Unida, qui organitzarà una “Bicicletada escolar”, amb un recorregut de dues voltes per un circuit urbà. En l’activitat, que començarà a les 10 del matí, participaran alumnes de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − uno =