Detenen al president de la Diputació de València en una operació anticorrupció

El jutjat d’instrucció número 9 de València ha coordinat aquest dimecres una operació contra la corrupció en la qual s’ha detingut el president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, del PSPV-PSOE, i altres cinc persones. Entre els detinguts, es troba el seu cap de gabinet, Ricard Gallego. Els altres detinguts són els cogerents de Divalterra, un assessor de Presidència i el lletrat de Presidència de la Diputació.

La causa, declarada secreta, es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics en contractes de Divalterra, l’empresa pública de brigades forestals, al maig 2018. La investigació es va iniciar a partir de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, l’antiga Imelsa, el 2015.

L’actuació s’emmarca en l’anomenada operació Alqueria, i aquest dimecres agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat registres en la Diputació de València, en les dues seus de l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor ha autoritzat també l’entrada i el registre en diversos habitatges particulars: el del president de la Diputació de València i els d’altres investigats.

En el dispositiu, que s’ha activat a les 7:30 hores del matí amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, també han participat efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència desplaçats des de Madrid i de la Prefectura Superior de València.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × cinco =