Del Tros al Plat creix com a moviment turístic i gastronòmic en el món digital

La nova plataforma www.deltrosalplat.com «afermarà i projectarà exponencialment el moviment turístic i gastronòmic Del Tros al Plat entre tota la societat», segons va destacar ahir la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, en l’acte de presentació del portal digital, celebrat en La Marina.

del-tros-al-plat-1-web-diaridigital.esEl hall de l’edifici Veles e Vents es va tenyir de verd amb Del Tros al Plat. Prop de 150 persones entre mitjans de comunicació, xefs locals, productors, distribuïdors i representants institucionals van acudir a la presentació de la web d’aquest programa, que uneix productes, productors, mercats i gastronomia per a posar en valor la cultura i el territori valencià a través de la vivència d’experiències úniques.

La nova plataforma digital naix amb l’objectiu de ser un suport viu de divulgació de la filosofia Del Tros al Plat, a més de ser un espai informatiu sobre els projectes i les accions relacionades amb aquesta iniciativa. Per a això, tracta d’acostar al públic les claus de «una forma de vida, un projecte de tots i totes, amb vocació de romandre en el temps amb el suport de tots els protagonistes: productes i productors, mercats i venedors, cuiners i cuineres, hostalers, restauradors», va insistir la diputada Pilar Moncho.

Protagonista: el territori valencià

del-tros-al-plat-2-web-diaridigital.esEntre el públic assistent es trobaven el director de la Marina de València, Vicent Llorens, i cuiners i hostalers com Javier de Andrés (Grupo La Sucursal), Diego Laso (Momiji), Toni Montoliu (Barraca Toni Montoliu), Sergio Giraldo (La Sastreria-Cabanyal), Sebastián Gros (Marina Beach), Pablo Ministro (Contrapunto Les Arts), Carlos Julián (Restaurant Hospes Palau de Mar), Daniel Baño (Sierra Aitana), Néstor Oreiro (Esencia Beniferri), Nacho Romero (Kaymus/Café Madrid), Maria José Martinez (Lienzo), Raquel Cernicharo (Karak), Raúl Magraner (Bonaire El Palmar), Sebastián Romero (La Sequieta), Juan Carlos Galbis, Joan Clement, així com membres d’agrupacions de xarcuters, venedors de mercat, productors o agricultors.

Tots ells van mostrar el seu suport i col·laboració en el projecte, com a via de valorització del sector, i van gaudir de la vetlada, en la qual es van poder degustar productes Del Tros al Plat, com a pans de: massa mare, castanues, espelta i carabassa, de Jesús Machi;formatges d’autor, de Xarcuteria Manglano; vermuts ecològics de vins blancs i negres, de Bodegas Vinados; arròs melós de la varietat Sènia, cuinat per Grupo La Sucursal; licor d’arròs de l’Albufera, d’Arròs Tartana; i cafès de Cafés Granell.

«Pensa un lloc»

Després de la projecció del curt «Pensa un lloc», produït per València Turisme per a transmetre la filosofia Del Tros al Plat a través de la vivència d’experiències singulars en el territori valencià, el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, va explicar la labor que es desenvolupa des d’aquest organisme de la Diputació per a fer tangible el programa i fidelizar al visitant del territori valencià, mitjançant la promoció d’esdeveniments, continguts i col·laboracions amb diferents col·lectius, que aposten per la singularitat i la qualitat de l’autòcton.

El projecte Del Tros al Plat, impulsat inicialment des del Patronat de Turisme de València, l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Agricultura, va nàixer fa dos anys i al llarg d’aquest temps ha sumat nombrosos suports institucionals que han consolidat aquesta filosofia turístic-gastronòmica.


En Castellà:

Del Tros al Plat crece como movimiento turístico y gastronómico en el mundo digital
La nueva plataforma www.deltrosalplat.com «afianzará y proyectará exponencialmente el movimiento turístico y gastronómico Del Tros al Plat entre toda la sociedad», según destacó ayer la diputada de Turismo de la Diputación de Valencia, Pilar Moncho, en el acto de presentación del portal digital, celebrado en La Marina.

El hall del edificio Veles e Vents se tiñó de verde con Del Tros al Plat. Cerca de 150 personas entre medios de comunicación, chefs locales, productores, distribuidores y representantes institucionales acudieron a la presentación de la web de este programa, que aúna productos, productores, mercados y gastronomía para poner en valor la cultura y el territorio valenciano a través de la vivencia de experiencias únicas.

La nueva plataforma digital nace con el objetivo de ser un soporte vivo de divulgación de la filosofía Del Tros al Plat, además de ser un espacio informativo sobre los proyectos y las acciones relacionadas con esta iniciativa. Para ello, trata de acercar al público las claves de «una forma de vida, un proyecto de todos y todas, con vocación de permanecer en el tiempo con el apoyo de todos los protagonistas: productos y productores, mercados y vendedores, cocineros y cocineras, hosteleros, restauradores», insistió la diputada Pilar Moncho.

Protagonista: el territorio valenciano
Entre el público asistente se encontraban el director de la Marina de València, Vicent Llorens, y cocineros y hosteleros como Javier de Andrés (Grupo La Sucursal), Diego Laso (Momiji), Toni Montoliu (Barraca Toni Montoliu), Sergio Giraldo (La Sastreria-Cabanyal), Sebastián Gros (Marina Beach), Pablo Ministro (Contrapunto Les Arts), Carlos Julián (Restaurant Hospes Palau de Mar), Daniel Baño (Sierra Aitana), Néstor Oreiro (Esencia Beniferri), Nacho Romero (Kaymus/Café Madrid), Maria José Martinez (Lienzo), Raquel Cernicharo (Karak), Raúl Magraner (Bonaire El Palmar), Sebastián Romero (La Sequieta), Juan Carlos Galbis, Joan Clement, así como miembros de agrupaciones de charcuteros, vendedores de mercado, productores o agricultores.

Todos ellos mostraron su apoyo y colaboración en el proyecto, como vía de valorización del sector, y disfrutaron de la velada, en la que se pudieron degustar productos Del Tros al Plat, como panes de: massa mare, castanues, espelta i carabassa, de Jesús Machi;quesos de autor, de Xarcuteria Manglano; vermuts ecológicos de vinos blancos y tintos, de Bodegas Vinados;arroz meloso de la variedad Sènia, cocinado por Grupo La Sucursal; licor de arroz de la Albufera, de Arròs Tartana; y cafés de Cafés Granell.

«Pensa un lloc»

Tras la proyección del corto «Pensa un lloc», producido por València Turisme para transmitir la filosofía Del Tros al Plat a través de la vivencia de experiencias singulares en el territorio valenciano, el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, explicó la labor que se desarrolla desde este organismo de la Diputación para hacer tangible el programa y fidelizar al visitante del territorio valenciano, mediante la promoción de eventos, contenidos y colaboraciones con diferentes colectivos, que apuestan por la singularidad y la calidad de lo autóctono.

El proyecto Del Tros al Plat, impulsado inicialmente desde el Patronat de Turisme de València, el Ayuntamiento de València y la Conselleria de Agricultura, nació hace dos años y a lo largo de este tiempo ha sumado numerosos apoyos institucionales que han consolidado esta filosofía turístico-gastronómica.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − 3 =