Comencen les demostracions culinàries de FirAll 2019 a l’Albereda Jaume I de Xàtiva

Aquestes es realitzarán del 5 al 9 de març a una cuina instal·lada per a l’ocasió a l’Albereda Jaume I i es faran al voltant de l’all tendre.

Aquesta setmana, i dintre de la programació de FirAll 2019, comencen les diferents demostracions culinàries al voltant de l’hortalissa protagonista d’aquesta fira: l’all tendre, que des d’aquest any compta amb el Certificat de Qualitat. Totes aquestes demostracions culinàries es realitzaran a una cuina muntada per a l’ocasió a l’Albereda Jaume I de Xàtiva.

Dimarts 5 de març, a les 17:30h, tot seguit de la inauguració de FirAll 2019, tindrà lloc la primera demostració culinària a càrrec de Juman/Lainox. Seran el dimecres 6 i el dijous 7 quan Firall farà la seua aportació al projecte de «Xàtiva, ciutat educadora» ja que durant eixos dies centenars de xiquets i xiquetes procedents dels centres escolars xativins Jacinto Castañeda, Gozalbes Vera, Martínez Bellver, Pla de la Mesquita, Taquígraf Martí, Claret i Attilio Bruschetti i de l’IES Cid Campeador, de València, presenciaran demostracions culinàries, realitzades per estudiants de FP, de receptes on s’utilitza l’all tendre i que podran degustar els escolars que participen en l’activitat. Aquests alumnes de FP cursen estudis als instituts Batoi (Alcoi), Vermellar (l’Olleria) i Gambrinus (València). Durant aquests mateixos dies, la ciutadania podrà gaudir d’aquestes demostracions i degustacions a partir de les 18:00h. El dissabte 9 de març, el cuiner local Jose Reig serà l’encarregat de realitzar l’última degustació culinària de 10:30h a 11:45h.

Fins a 12 restaurants de la ciutat també se sumen a la realització de plats al voltant de l’all tendre, oferint menús especials del 5 al 9 de febrer. Els restaurants que acolliran aquests menús especials, i els respectius preus per persona, són els següents:

CASA LA ABUELA

Carrer La Reina, 17

ENTRANTS
Coqueta de la Costera
Saltejat de sèpia amb favetes i alls tendres
Ensaladilla de lluç
Croqueta de pernil
PRINCIPAL
Abadejo en tempura de tinta de calamar amb alls tendres confitats i mouselina d’alls
O
Arròs de floricol amb alls tendres i polp
POSTRES
Tortà de mouse de taronja
AIGUA
16,50€

EL MIRADOR DEL CASTELL

Castell

ENTRANTS
Amanida
Esgarrat o remenat d’alls tendres
PRINCIPAL
Arròs al forn de Xàtiva
O
Arròs al forn de costella i alls tendres
POSTRES
Dolços típics de Xàtiva

PEBRE NEGRE

Albereda Jaume I, 56

ENTRANTS
Lasagna de quatre formatges amb emulsió d’all tendre i maduixes.
Saltejat de fabetes amb gamba de l’1 i alls tendres a la menta.
PRINCIPAL
Arròs de pistatxo amb crema d’all tendre i all negre.
(els arrossos es preparen al foc de llenya)
POSTRES
Sufle de llima confitada sobre bescuit d’all tendre.
CELLER I CAFÉ
25€
El preu no inclou ni copes ni licors.
El menú es servirà el 5, 6, 7 i 8 de març a migdia.

EL CARMEN

Av. de la Murta, 3

ENTRANTS
Amanida de brots d’all tendres, meló i formatge de cabra amb vinagreta de fruites seques.
Puntilla amb alls tendres i favetes.
Remenat de botifarra i alls tendres.
PRINCIPAL
Gaspatxos amb alls tendres, gambes i cloïsses.
O
Secret amb alls tendres.
POSTRES
Tortà de formatge amb nabius.
Tortà de tres xocolates
PA I CAFÉ
20€

ELS PORXES

Plaça Mercat

ENTRANTS
Amanida de tomaca i pernil sec amb vinagreta de pipes de carabassa i all tendre.
Bunyols de bacallà i alls tendres amb tomaqueta fregida.
Remenat de gambes, carxofes i alls tendres.
PRINCIPAL
Arròs melós amb costelletes, faves, carxofes i alls tendres (sols de migdia)
Secret ibèric a baixa temperatura amb creïlles poxes.
O
Tollina de sorra fresca torrada amb samfaina.
POSTRES
Degustació variada.
14€

MONT SANT

Pujada al Castell de Xàtiva, s/n

APERITIUS
Calçot d’all tendre en tempura de romesco
Niguiri farcit d’all tendre amb calamar
Flam d’all tendre amb eriçó de mar
ENTRANTS
Ramen d’all tendre
PRINCIPAL
Brotxeta de presa ibèrica, alls tendres, blat sarraí i teriyaki cítrica
POSTRES
Crep de garrofa i maracujà
BEGUDA
35€

LA CASETA DE ROTGLÀ

Camí Reial de Madrid, 112
Rotglà i Corberà

ENTRANTS
Amanida de tomaca deshidratada i allets confitats
Tosta de gambetes escabetxades i bromera d’allets
PRINCIPAL
Arròs melós d’ànec, foie i alls tendres.
POSTRES
Bescuit de sifó amb gelat d’all tendre
30€
TAPA
Cruixent d’ou i allets tendres

TIPICS

Baixada de l’estació, 14

MENÚ MIGDIA
APERITIU
Hanamaki d’alls tendres.
ENTRANTS
Amanida d’herbes de temporada amb ànec saltejat amb alls tendres i pic de gall.
PRINCIPAL
Primer
Arròs melós de manetes amb alls tendres i calamar fregit.
Segon
Tataki de tonyina amb guisat d’alls tendres i fals cous cous de bròcoli
POSTRES
Cremós d’all dolç, mascarpone, ametla i gelat de iogurt
PRIMERA BEGUDA
20€

MENÚ NIT
APERITIU
Hanamaki d’alls tendres
ENTRANTS
Amanida d’herbes de temporada amb ànec saltejat amb alls tendres i pic de gall
PRINCIPAL
Primer
Bocata de sardines fumades amb oli d’alls tendres i tomaca osmotitzada
Segon
Tataki de tonyina amb guisat d’alls tendres i fals cous cous de bròcoli
POSTRES
Cremós d’all dolç, mascarpone, ametla i gelat de iogurt
PRIMERA BEGUDA
20€

EL MONCHO

Av. Selgas, 5

Dissabte 9
PRINCIPAL
Primer
Torrà de pa amb allets, favetes i punta amb la seua tinta.
Segon
Arròs amb bolets, costelles i alls tendres
PRIMERA BEGUDA
POSTRES O CAFÉ
11€

Diumenge 10
PRINCIPAL
Primer
Ous trencats amb pernil i alls tendres
Segon
Arròs del senyoret amb alls tendres
PRIMERA BEGUDA
POSTRES O CAFÉ
12€

CASA JAVI

Carrer Pintor Perales, 2

ENTRANT
Rotllet de salmó amb alls tendres
PRINCIPAL
Paella de marisc amb col i alls tendres
POSTRES
Postre de la casa
BEGUDA I CAFÉ
12€
TOTS ELS DIES CALÇOTADA

GANESH

Albereda Jaume I, 5

ENTRANTS
Samosa índia amb all tendres
Remenat de gambes, boletus edulis i alls tendres
PRINCIPAL
Tonyina berber amb cous cous
Hamburguesa 100% de carn de angus amb alls tendres confitats, formatge cheddar americà, bacó
extra fumat i salsa Jack Daniel’s
POSTRES
Autèntic brownie de xocolate casolà
22€
Mínim dues persones
Menú disponible amb reserva de 24h d’antelació

MESÓN ORIGEN

C/ Corretgeria, 5

APERITIU ORIGEN
Entrants a escollir
-Amanida tomaca Raf, alls tendres i ceba.
-Caldo blanc de pernil ibèric, meló, all tendre, formatge d’ovella i bolets.
-Gamba roja de Dénia, all blanc tendre i alvocat.
Principals a triar
-Filet de vaca vella amb demiglas, bolets variats i all tendre.
-Arròs al forn de Xàtiva amb alls tendres.
-Xulla de la mar, escuma d’all tendre, anís estrellat i quenell d’albergínia a la flama
Postres i una beguda i pa.
15 €

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho + seis =