Arranca un nou curs escolar a Xàtiva

Després de més de dos mesos de vacances, els estudiants de Xàtiva reprenen hui les seues classes tants als centres de Primària com als de Secundària. Alguns d’ells encetaran nova etapa educativa mentre que altres continuaran al mateix centre del que s’acomiadaven a finals dels mes de juny.

Amb els nervis normals de cada primera jornada de classe, s’espera que el dia es desenvolupe amb total normalitat ja que tant els centres com els equips docents estan a punt per iniciar un nou curs escolar.

En aquest sentit, cal recordar que aprofitant les vacances escolars d’estiu des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva s’han dut a terme diferents actuacions. Els centres on s’ha actuat enguany són Attilio Bruschetti, Jacinto Castañeda, Teresa Coloma i Taquígraf Martí. El cost de les intervencions s’aproxima als 18.000 euros.

Les intervencions en l’Attilio Bruschetti han consistit en un canvi del paviment de l’aulari per evitar les inundacions per la pluja; en l’adaptació de l’espai de l’aula d’anglès; en l’habilitació d’un petit magatzem; en la neteja del pati i en l’eliminació d’un espai de formigó amb pneumàtics reciclats.

Pel que fa a les millores en el Jacinto Castañeda, s’ha procedit a reformar la biblioteca per a traslladar l’aula de la Unitat Específica de Comunicació i Llenguatge a la primera planta del centre, amb un accés directe al pati interior. Finalment, al Teresa Coloma, s’ha habilitat un nou accés al col·legi pel carrer Ángel Lacalle, amb la vista posada en augmentar la seguretat dels escolars i les famílies a l’hora d’entrada i eixida del centre.

La regidora responsable ha explicat que “totes les actuacions plantejades han sigut en resposta a les peticions de les direccions dels centres educatius. Venim d’un període de deixadesa pel que fa a les actuacions de manteniment en els centres i ara el que volem, com a responsables públics, és anar pal·liant aquestes deficiències. Les actuacions, fonamentalment, han sigut d’adaptació a les necessitats d’aquest curs. Des de la regidoria, volem que l’espai escolar siga confortable i adaptat a les necessitats dels xiquets i xiquetes”.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 4 =