Al voltant de mil atletes participaren, diumenge, a la Mitja Marató de Xàtiva organitzada pel Club Ajos. El president del Club, José Enrique, ha explicat que el nombre de corredors inscrits rondava els 1.100 però l’amenaça de pluja i el fet de que la inscripció estaguera oberta des d’octubre ha fet que finalment creuaren la línia de meta al voltant de mil.

La cursa va comptar amb alguns atletes de renom com Andrés Micó, Luís Félix i Belén Barba, tot ells amb bones marques, així com altres que també van poder finalitzar la prova amb un temps d’hora i mitja.

IMG_1987El president del CLub Ajos ha assegurat que «la cursa està consolidada malgrat que cada vegada costa més reunir a mil atletes en una prova urbana com aquesta». José Enrique també va voler valorar la Mitja Marató Infantil que com a novetat es va celebrar enguany el dia abans de la prova d’adults. «Va comptar amb una participació d’al voltant de 190 xiquets i va ser tot una festa. L’Albereda estava de gom a gom així que el proper any repetirem».

IMG_1894Pel que fa als premis als atletes locals, es lliuraran proper divendres per la vesprada al CCX i s’està estudiant la possibilitat de que els més menuts també puguen recollir els seus guardons en aquest acte.

El regidor d’Esports, Pedro Aldavero, ha calificat la celebració de la prova «d’èxit degut a la elevada participació i el dia excepcional que va eixir». Així mateix va afegir que actualment «hi ha massa curses a la Comunitat per la qual cosa mantindre el nombre d’atletes com es manté a la Mitja Marató de Xàtiva és un èxit».

A continuació els resultats de cadascun, entre ells destacar el podi de Vicentico Juan com 1º promesa, Juan Bautista Aparici 2º com a veterà I, Sole Climent 2ª en vetarano D. Clasificaciones XIII Mitja Marató Xàtiva 2017